Beste hosting og webhotell for Norge!

Jacob. M
Jacob. M

Det er ikke veldig enkelt å finne et godt webhotell i Norge, og i noen tilfeller er det bedre å skaffe seg et utenlandsk webhotell i stedet for et norsk. Men det kommer selvfølgelig an på hva du er ute etter!

Ingen hosting fungerer like bra for alle webansvarlige. Dessuten finnes det dessverre flere virkelig dårlige webhoteller som i prinsippet alltid yter dårlig kvalitet og kundeservice, og som i mange tilfeller viser seg å koste mer enn du trodde da du begynte å bruke tjenesten.

Webhotell og hosting er en jungel. Det er utrolig mange tjenester å velge mellom og det er ganske vanskelig å bestemme seg for hvilken som er best. Derfor har jeg skrevet denne artikkelen fordi jeg ønsker å hjelpe bedrifter og privatpersoner med å velge et godt webhotell. Her har jeg listet opp noen av de mest populære tjenestene på det norske markedet.

MERK. Ulike webhoteller retter seg mot helt forskjellige målgrupper. Det er derfor viktig at du forstår dine egne behov før du velger webhotell. De billigste webhotellene er aldri like gode med tanke på kundeservice, lastetider, bredbånd, plass osv. som de dyrere, men det finnes også noen billige webhoteller som er mye bedre enn andre innenfor samme prisklasse.

Tilsvarende er det også dyrere webhoteller som skiller seg ut i alle sammenligning med andre webhoteller i samme prisklasse når det gjelder kvalitet og merverdi.

Det er viktig å forstå at den rimeligste hostingen ikke er bra, men i noen tilfeller er et enkelt og billig webhotell nok. Det kommer rett og slett an på hva du skal bruke hostingtjenesten til? Hvis du for eksempel vil starte en enkel blogg, kan du sannsynligvis bruke en billig webhost som er «good enough».

Men for større nettsteder, firmanettsider og fremfor alt om du planlegger å starte en nettbutikk, kreves det en helt annen type hosting enn det du får hos de billigste hostingene på nettet. For nettbutikker må produktsidene lastes raskt, om ikke mister du potensielle kunder. Betalingsløsninger, produktbilder og funksjoner gjør dessuten at det trengs en bedre hosting enn hva de absolutt billigste webhotellene kan tilby.

Her er de beste webhotellene for Norge. Men som sagt er det viktig at du forstår dine egne behov, for å kunne velge den tjenesten som er best for deg! Listen er rangert med de beste hostingtjenestene øverst, og de vi mener er mindre bra nederst.

  1. Kinsta (Beste premiumtjeneste)
  2. SiteGround (Beste alternativ blant webbhotell i lavprissegmentet)
  3. Miss Hosting (Beste budgetalternativ som tilbyr norske domener)
  4. GoDaddy
  5. Hostinger
  6. Proisp
  7. Domene shop
  8. Syse
  9. Loopia
  10. Hostgator

I tillegg til pris er det også flere andre faktorer du må vurdere når du velger hosting. For det første er det forskjellige teknologier å velge mellom. Du har sikkert hørt om alt fra «Cloud Hosting» til «VPS» og «Dedicated Hosting».

Den billigste formen for webhotell, som er enklest å bruke til for eksempel enklere nettsider laget med WordPress og som også i mange tilfeller er det beste alternativet (for større nettsider også), er såkalt «Shared hosting». Det er webhotell som gir brukerne tilgang til serverplass der andre brukeres nettsider også ligger. (Akkurat som et hotellrom).

En ulempe med «shared hosting» er at det finnes mange ikke-seriøse aktører, og tjenester som er under standard, på markedet. I tillegg til at det tekniske utstyret som brukes (hardware og programvare) kan være dårlig, er det også vanlig at dårlige hostingselskaper legger for mange nettsider på serverne sine. Dette øker risikoen for overbelastning og trege lastetider.

Kundeservice og kompetent teknisk personell som kan hjelpe deg med å løse ulike tekniske problemer er også en viktig faktor når du skal velge hosting, spesielt hvis du ikke er teknisk kyndig selv. Jeg har valgt ut noen av de beste tjenestene på grunnlag av både teknisk kvalitet og kvalitativ service.

Og så er spørsmålet: Skal du velge norsk webhotell eller utenlandsk hosting? Hvis du er ute etter webhotell til en nettside som er rettet mot besøkende kun i Norge, så kan det være fordelaktig å bruke en hostingtjeneste som har sine servere (datasentre) lokalisert i Norge fordi data da transporteres over mye kortere avstander enn om du har servere lokalisert i for eksempel Amerika (men du har besøkende som sitter i Norge).

Men det ingenting som sier at norske webhotell har sine servere i Norge utelukkende fordi de er norske selskaper. I tillegg bruker mange webhoteller CDN. Dette er en teknologi som gjør at data lastes inn fra datasentre som er nærmest brukeren, og da blir den geografiske plasseringen til datasenteret relativt uviktig.

Med andre ord er ikke et norsk webhotell alltid det beste. Nedenfor går vi gjennom de beste alternativene for Norge. Noen tjenester er norske, andre er populære blant norske brukere!

Beste webhotell for Norge (ikke bare Norsk web hosting)

Jeg har listet opp de beste hostingtjenestene basert på behov. Kinsta, som er det beste webhotellet tilgjengelig i Norge (og andre land), er unødvendig for en liten blogg eller mindre hjemmeside. Det er mulig å bytte webhotell på et senere tidspunkt. Så om du for eksempel skal lage en helt ny hjemmeside, kan du starte med et enklere webhotell og oppgradere til noe bedre senere om du har behov for det.

Det er imidlertid verdt å nevne at det er et slit å bytte webhotell, og mange brukere har en tendens til å holde seg til mindre gode tjenester om det er her de i utgangspunktet startet. Et tips er også å passe på lokkepriser, som spesielt enkelte billige webhoster bruker. Dette betyr at de tilbyr lavere priser enn konkurrentene for å tiltrekke seg nye kunder. Men tjenestene som tilbys er ofte av så dårlig kvalitet at nye brukere blir tvunget til å oppgradere til dyrere tjenestepakker for at hjemmesidene deres skal lastes raskt og trygt.

Kinsta er den beste delte vertstjenesten for nettsteder

#1 Kinsta

Kinsta er en førsteklasses tjeneste og kan beskrives som webhotell tilsvarende Ferrari eller Porsche. Kinsta er ikke rettet mot brukere som leter etter det billigste webhotellet på markedet. Men, akkurat som de billigste hostingtjenestene på markedet, er Kinsta et webhotell fokusert på «shared hosting».

Den store forskjellen er at brukerne får en helt annen type kvalitet. Nettsider som bruker Kinsta laster ekstremt raskt. Kinsta tilbyr sitt eget CDN (Content Delivery Network), som betyr at hjemmesider lastes raskt og trygt over hele verden. Kinsta passer derfor typisk internasjonale nettsider, som nettbutikker og hjemmesider med mye data.

Kinsta ønsker å posisjonere seg som et webhotell bygget for netthandlere som bruker WooCommerce, men faktum er at mange mainstream mellomstore til store nettsider bygget med WordPress også bruker Kinsta.

  • Hvem bør vurdere å bruke Kinsta? Kinsta er den beste delte hostingtjenesten for nettsider laget med WordPress som har behov for å laste raskt. Kinsta passer mellomstore og større nettsider med behov for stor databruk (wild, media, etc.) og plugins som påvirker nettsidens lastetider. Kinsta regnes først og fremst som et av de beste alternativene for nettbutikker som bruker WooCommerce. Kinsta er rett og slett for bra for små blogger og enklere nettsider. For disse bør brukere vurdere en billigere webhost (se nedenfor).
  • Fordeler med Kinsta: Kinsta er dyrere enn mange andre tjenester på markedet, men gir mye bedre kvalitet enn noen annen «shared hosting»-webhotell.
    • Kundeservicen (24/7) er fantastisk og bemannet med teknisk kompetent personale. Du får bedre støtte enn hos noen annen webhost som vi har testet.
    • Egen CDN. Alle Kinstas tjenesteplaner kommer med Kinstas egen CDN. Dette bidrar for det første til at nettsiden din lastes raskt for besøkende i forskjellige deler av verden. For det andre gir Kinstas CDN nettsiden din et ekstra lag med sikkerhet.
    • Du kan velge hvilket datasenter du vil hoste nettsiden din på. (Vanligvis er Finland det beste alternativet for norske nettsider).
      Prosessorer og teknologi i verdensklasse.
    • Kinsta flytter nettsiden din gratis til Kinstas hosting.
  • Ulemper med Kinsta:
    • Kinsta er ikke et billig webhotell og egner seg ikke for små nettsider. Kinstas billigste serviceplaner starter på $35 / per måned.
    • Kinsta har ingen datasentre i Norge. (Norske nettsider som bruker Kinsta laster imidlertid fortsatt langt raskere og sikrere enn sammenlignbare alternativer i Norge).
    • Den billigste planen gir bare tilgang til hosting for en nettside.
    • Kinsta har ikke domeneregistrering. For å bruke Kinsta sine tjenester trenger du en eksisterende nettside med et domene som du flytter til Kinsta. Alternativt kan du registrere domenet ditt hos en hvilken som helst registrar, og Kinsta vil hjelpe deg med å peke domenet til Kinsta og installere WordPress/WooCommerce.

Benytt deg av dette tilbudet og få 2 måneder gratis med Kinsta. (Tidsbegrenset tilbud for «Agency Plans», gyldig fra tidspunktet for denne artikkelens publisering)

Les også: Anmeldelse av kinsta 2023 for norske brukere

Kraftig vertsplattform

#2 SiteGround

SiteGround er den beste «billige» webhosten der ute. Det er ikke bare min personlige mening. Tvert imot er SiteGround bedre dokumentert enn andre webhoteller i Norge i samme prisklasse. For eksempel bruker SiteGround solid-state drive (SSD) lagring som optimaliserer lastetider og ytelse. I tillegg tilbyr SiteGround sitt eget CDN for alle tjenestepakker, noe som betyr at nettsider lastes raskt uavhengig av hvor i verden besøkende på nettsiden din befinner seg. Det er imidlertid viktig å merke seg at SiteGround er en hostingtjeneste i lavprissegmentet og du kan aldri få samme kvalitet som med for eksempel Kinsta eller en annen premiumtjeneste (for eksempel Templ).

Du vil imidlertid ikke få bedre kvalitet hos andre hostingtjenester i samme prisklasse. En ulempe med SiteGround er at SiteGround ikke leverer norske domener. Du må derfor anskaffe et domene fra en annen registrar, eller flytte din eksisterende nettside til SiteGround.
Du bør velge datasenteret for nettsiden din når du oppretter kontoen din med SiteGround. For Norge, velg datasenteret i Nederland for å få de beste lastetidene.

Hvem bør vurdere å bruke SiteGround?
SiteGround er det beste alternativet for alle som leter etter et billig webhotell for flere nettsider. Med «GrowBig» kan du ha så mange nettsider du vil til en relativt lav pris. SiteGrounds ytelse er så god at selv mindre nettbutikker (WooCommerce) kan klare seg med SiteGrounds webhotell (selv om jeg vil anbefale Kinsta hvis du leter etter WooCommerce-hosting).

Fordeler med SiteGround:

  • Ekstremt god kvalitet for det du betaler. (Gode lastetider, lagringsplass, CDN, SSD og Backup).
  • Teknisk kunnskapsrik kundeservice.
  • Rimelig.
  • Du kan bruke SiteGround til ubegrensede antall nettsider (gjelder GrowBig og dyrere planer).
  • Siteground flytter nettsiden din til SiteGround gratis, eller hjelpe deg med å peke domenet ditt til SiteGrounds servere.

Ulemper med SiteGround:

  • Tilbyr ikke norsk domeneregistrering (.no)
  • Bruker dessverre lokkepriser. SiteGround vet at de fleste kunder blir og fornyer utløpte abonnementer. Dette er fordi det er et slit å flytte nettsiden din fra en webhost til en annen. I tillegg er de fleste kunder som bruker Siteground fornøyde med SiteGrounds webhotell. Det største problemet med SiteGround er derfor at den billige avgiften du betaler som ny kunde ikke vil bli tilbudt dersom du velger å fornye hostingpakken din hos SiteGround. Forvent at SiteGround vil be om en mye høyere pris ved fornyingen av abonnementet. Jeg anbefaler derfor brukere å vurdere å forplikte seg mer enn 1 år med SiteGround.
  • Selv om du binder deg for mer enn 1 år, kan du oppleve at den årlige kostnaden ved å bruke SiteGround vil være høyere enn hvis du bare binder deg til 1 år. (Det bør være omvendt – hvis du forplikter deg til 2 år, bør den årlige prisen være lavere enn for 1 år.) Det er verdt å nevne at SiteGround fortsatt er en av de beste alternativene, selv om prisen øker.

Les også: Er siteground et godt webhotell for norge?

Benytt deg av dette tilbudet og få 80% rabatt på SiteGrounds servicepakke! MERK. Tilbudet kan være tidsbestemt og gyldig på tidspunktet for publisering av denne artikkelen.

tilbyr et omfattende utvalg av hostingtjenester

#3 MissHosting

MissHosting er et internasjonalt webhotell som er sterkt representert i det nordiske markedet. MissHosting har hovedkontor i Stockholm, men også kontorer i England, USA, Spania, Mexico, Bulgaria og India.

MissHosting er et av de beste webhotellene tilgjengelig i Norge i lavprissegmentet. Hvis du leter etter en billig hosting for en enklere nettside med WordPress, så er denne hostingtjenesten en av de beste. MissHosting er allikevel langt fra det du får om du velger å bruke Kinsta eller SiteGround (se ovenfor), for eksempel.

Selskapet tilbyr et omfattende utvalg av hostingtjenester. Ikke minst shared hosting til svært konkurransedyktige priser. Misshosting er et godt alternativ for de som ønsker å lage en enkel, billig blogg eller nettside. Brukere får alt de trenger, inkludert en forhåndskonfigurert nettsidebygger som lar deg tilpasse WordPress-temaet ditt med blokker som kan dras inn og flyttes rundt.

En fordel med MissHosting er at de er store nok til at brukere kan registrere TLDer for land over hele verden (+1300 TLDer tilbys i dag). Du kan derfor selvfølgelig registrere norske domener (eller andre mulige TLDer hvis du trenger det.)

Hvem bør vurdere å bruke MissHosting? MissHosting er en av de beste, og billigste, hostingtjenestene som finnes for det norske markedet, for de som ønsker å lage en blogg eller enklere nettside. MissHosting er ikke en premiumtjeneste, og vi anbefaler IKKE MissHosting for større nettsider eller nettbutikker.

Fordeler med MissHosting

  • En av de billigste webhostene på markedet. MissHosting gir billige domener og også tilgang til en gratis nettsidebygger som kan konfigureres med nettsiden din når WordPress er installert.
  • Bedre kvalitet med tanke på lagring, lastetider og kvalitet enn sammenlignbare webhotell i lavprisklassen.

Ulemper med MissHosting

  • Du får hva du betaler for. MissHosting er absolutt bedre enn de fleste andre webhotell i den lavere prisklassen, men MissHosting er ikke et godt valg for større nettsider som krever bedre ytelse. (For større nettsider bør du vurdere Kinsta eller SiteGround. Sistnevnte er et kompromiss mellom pris og kvalitet.)

Les også: Miss hosting anmeldelse for norge

Benytt deg av MissHostings tilbud til norske nettsider (85% rabatt første år)! MERK. Tilbudet kan være tidsbestemt og gyldig på tidspunktet for publisering av denne artikkelen.

GoDaddy hadde over 20,6 millioner globale brukere

#4 GoDaddy

GoDaddy er et enkelt og billig webhotell som passer til mindre nettsider laget i WordPress, slik som blogger eller personlige hjemmesider. GoDaddy er en internasjonalt, stor og veletablert tjeneste og kan sammenlignes med for eksempel Hostinger og Hostgator.

GoDaddy er på ingen måte en fantastisk tjeneste, men «god nok». Dette er etter vår mening bedre enn mange andre webhoteller i samme prisklasse. For det første leverer GoDaddy norsk domene til en pris som er blant de laveste på markedet (blant annet tilbyr ikke Hostinger og Hostgator norsk domene).

I tillegg er GoDaddy på alle måter noe bedre enn sammenlignbare alternativer når det gjelder for eksempel lastetider og plass som kan brukes per betalte krone. GoDaddy er rett og slett et godt webhotell for nybegynnere, eller webmastere på jakt etter webhotell for små nettsider, uten for store krav til lastetider og plass.

Hvem bør vurdere å bruke GoDaddy? Skal du lage en nettside med WordPress for første gang og leter etter en hostingtjeneste som har både norske domener og pålitelig kundeservice, da bør du vurdere GoDaddy. Du bør ikke velge GoDaddy (eller lignende tjenester) hvis du er ute etter en premium-tjeneste. GoDaddy er en relativt god tjeneste i den lavere prisklassen, men kan ikke sammenlignes med for eksempel Kinsta eller SiteGround, som gir bedre kvalitet (men koster mer). I likhet med SiteGround, kan du også bruke GoDaddy for flere nettsider, uten ekstra kostnad (krever «Deluxe» eller dyrere plan).

Fordeler med GoDaddy. Det finnes flere fordeler med å velge en internasjonalt etablert leverandør av webhotell.

  • Blant markedets beste domenepriser. I tillegg stiller GoDaddy med et norsk domene, noe som gjør det enklere for de som ønsker å komme i gang med en helt ny WordPress-installasjon.
  • Flott skalerbarhet! Selv om vi anbefaler GoDaddy primært for mindre nettsider, tilbyr GoDaddy også tjenestepakker du kan oppgradere til om nødvendig. Godaddy tilbyr også tilleggstjenester som e-post.
  • Ubegrensede nettsider per pakke. For 59 NOK/mnd kan du installere flere nettsider på webhotellet ditt.

Ulemper med GoDaddy.

  • Som nevnt ovenfor er ikke GoDaddy den beste hostingtjenesten på markedet. Det er et billig webhotell som gir brukerne bedre kvalitet enn sammenlignbare tjenester i samme prisklasse. Du kan imidlertid ikke regne med at verken kundeservice, lastetider eller sikkerhet er perfekt. Du får det du betaler for, pluss litt mer, med GoDaddy.

Les mer om GoDaddys priser och tjenester her.

Norsk webhotell

#5 Hostinger

Hostinger er på mange måter et alternativ til GoDaddy, men tilbyr ikke norske domener. Kort oppsummert er Hostinger en tjeneste i lavprissegmentet som kun bør brukes til mindre nettsider, blogger og nybegynnere som av kostnadsgrunner ønsker å bruke et billig webhotell. Hostinger er en internasjonal, stor og veletablert tjeneste. Og, som hos GoDaddy, får brukerne tilgang til et stort spekter av tekniske tjenester.

Hostinger tilbyr sitt eget CDN og e-post. I tillegg til delt hosting tilbyr Hostinger også mer avanserte tjenester som VPS, dedikert server og Cloud Hosting. Men la oss begrense oss til Hostingers «delte webhotell», som er tjenesten som vanligvis passer for små til mellomstore nettsider.

Grunnen til at jeg anser Hostinger for å være litt dårligere enn GoDaddy er fordi flere av tjenestene som du mest sannsynlig trenger (for eksempel: Staging tools og CDN), kun er inkludert i Hostingers dyreste plan «Business web hosting». Men for den prisen kan du like gjerne velge SiteGround og få mye mer for pengene. Hostinger tilbyr ikke norske domener, så det er ingen reelle fordeler ved å velge Hostinger fremfor SiteGround.

Hvem bør vurdere å bruke Hostinger? Hostingers billigste tjenestepakker er blant de billigste på markedet. For de som er ute etter det absolutt billigste som markedet har å tilby, kan Hostinger være et alternativ. Du vil mest sannsynlig ha behov for Staging-verktøy, bedre lastetider og CDN og da er plutselig ikke Hostinger billigere enn for eksempel SiteGround, som har vesentlig bedre kvalitet. Hostinger bør kun brukes hvis du er helt sikker på at du er fornøyd med begrensningene i de rimeligere prisplanene.

Fordeler med Hostinger.

  • Er blant de desidert billigste på markedet.

Ulemper med Hostinger.

  • Tilbyr ikke norsk domene (.no)
  • De billigste pakkene kommer med flere begrensninger. Skal du velge den dyreste «Business web hosting»-pakken, er det bedre å velge for eksempel SiteGround, som gir mer for pengene.

Her kan du lese mer om Hostinger og finne eventuelle tilbud.

premium SSL for nettbutikker og bedrifter

#6 Pro ISP

Proisp er et norsk webhotell med base i Stavanger. Norske webhoteller kan være et godt alternativ fordi de som regel er helt fokusert på det norske markedet. I Pro ISPs tilfelle betyr det at for eksempel kundeservicen er på norsk, og at du kan registrere et norsk domene direkte via Pro ISP.

Akkurat som med andre webhotell i budsjettsegmentet, bør man imidlertid være skeptisk til tjenestepakker som kun koster noen få kroner per måned.

Du må mest sannsynlig oppgradere til en av de dyrere tjenestepakkene for at nettsiden din skal ha rimelige lastetider. Når det gjelder Proisp, får du for eksempel kun tilgang til VIP-support med den dyreste tjenestepakken. Hvis du likevel må betale for en av de dyrere pakkene, anbefaler jeg, akkurat som Hostinger, å velge SiteGround, som gir deg mer valuta for pengene.

Hvem bør vurdere å bruke Pro ISP? Passer for nybegynnere som ønsker å registrere et norsk domene og komme i gang med en enkel nettside laget med WordPress.

Fordeler med Pro ISP.

  • Gir norsk domene
  • Norsk kundeservice

Ulemper med Pro ISP

  • Forvent å måtte oppgradere til en av de dyrere planene for å få tilgang til bedre lastetider, lagringsplass og støtte.
  • Hvis du sammenligner de dyrere planene med for eksempel SiteGround, får du mindre valuta for pengene med Pro ISP.

Les mer om Pro ISP

#7 Domene shop

Domeneshop er et norsk webhotell. Akkurat som navnet tilsier, har Domeneshop spesialisert seg på domener og tilbyr i dag noen av landets beste priser på hovedsakelig norske domener. Prisen på domenet er imidlertid en ubetydelig kostnad i det store og hele og du bør aldri velge webhotell fordi det koster litt mindre for et domene enn hos andre. Domeneshop har imidlertid et god webhotell og er definitivt et interessant alternativ for norske webmastere.

Skal du bruke Domeneshop bør du regne med å trenge mellomplanen fordi Starter (den billigste pakken) ikke gir tilgang til for eksempel PHP 7/8 og annen teknisk programvare som du antagelig vil trenge for at nettsiden din skal laste raskt.

Hvem bør vurdere å bruke Domeneshop? Jeg anbefaler denne hostingtjenesten for mindre nettsider som ønsker å finne et billig webhotell som er «bra nok». Ønsker du en bedre webhost kan du bruke Domeneshop for å kjøpe et domene og deretter peke domenet til webhotellet du ønsker å bruke.

Fordeler med Domeneshop

  • Billig
  • Norsk selskap med datasentre lokalisert i Oslo
  • Gode ​​priser på norske domener

Ulemper med Domeneshop

  • Du får det du betaler for. Domeneshop er et billig alternativ, men skal du bruke nettsiden din til internasjonal bruk mangler de for eksempel tekniske funksjoner som CDN.

Les mer om Domeneshop.

Andre tjenester som er populære på det norske markedet

Loopia

Loopia er et webhotell med et sterk fotfeste i det nordiske markedet. Loopia har gode priser på spesielt hosting (men mindre gode priser på domener). En fordel med Loopia er at de bruker datasentre lokalisert i Norden og de gir brukerne bedre kvalitet på maskinvare og programvare enn mange andre webhoteller i samme prisklasse.

En ulempe med Loopia er at de har den dårligste kundestøtten av alle hostingtjenester jeg har testet. Det er lange køer hos support, og selv e-poststøtten kan noen ganger ta flere dager uten å faktisk løse problemer som har oppstått. I noen tilfeller kan det altså ta mange dager før et problem er løst ettersom e-poster må besvares frem og tilbake.

Loopia har også en supportchat, men den lukkes av og til tidligere enn det som er skrevet og er generelt lite hjelpsom. I tillegg er chatten i mange tilfeller overbelastet og treg. Loopia er derfor etter min mening kun et interessant alternativ for de som er teknisk erfarne og ikke trenger støtte i særlig grad.

Syse

Syse er et norsk webhotell som etablerte seg tidlig i hostingmarkedet, og har vært i bransjen i mer enn 20 år. Syse kan på mange måter sammenlignes med Domeneshop, men er ikke fullt så store.

Syse har sine datasentre lokalisert i Oslo og tilbyr, i likhet med Domenseshop, billig hosting og registrering av norske domener. Syse kan være et godt alternativ for de som leter etter en billig host i Norge.

For norske e-handelsbedrifter og IT-fagfolk

Hostgator

Hostgator er en internasjonalt veletablert hostingtjeneste og er i dag webhotell for mer enn 2 millioner nettsider rundt om i verden. Hostgator er fremtredende innen delt hosting og er et rimelig alternativ akkurat som GoDaddy eller Hostinger. Hostgator bruker aggressive kampanjer og i noen tilfeller kan du få veldig gode priser i en begrenset periode.

Etter min erfaring er de billigste planene sjelden gode nok. Med andre ord kan det hende du må oppgradere til en bedre plan for å få tilgang til bedre lastetider og lagringskapasitet. I tillegg beror Hostgators priser seg på at brukerne forplikter seg til for eksempel 36 måneder. Hvis nettsiden din vokser i antall besøkende og data, kan det hende du må flytte nettsiden til en bedre host raskt.

Webhuset

Webhuset er opprinnelig et norsk webhotell som senere ble kjøpt opp av GoDaddy. Webhuset er populært i Norge, og har datasentre på Vestlandet og Østlandet. Webhuset har sjenerøse servicepakker til gode priser. Du kan også kjøpe billige norske domener direkte fra Webhuset.

One.com

One.com er et dansk webhotell som er sterkt representert på det norske markedet. One.com er nå, i likhet med GoDaddy, Hostinger og Hostgator, et internasjonalt veletablert webhotell med kunder i over hundre land. Fordi One.com er så populært i det norske markedet, tilbyr One.com kundeservice i norsk og norsk domeneregistrering.

Sammendrag

  • Å finne den beste hostingen i Norge er ikke enkelt. Tilbudene er mange og prisene varierer fra de veldig billige til de mange ser på som ganske dyre. Vi har gått igjennom de selskapene vi mener tilbyr den beste hosting for norske brukere. Les igjennom våre anbefalinger, fordeler og ulemper så du kan ta en gjennomtenkt beslutning.
  • Du må være klar over hva dine behov er, hva du er villig til å betale og hvilke funksjoner du eventuelt klarer deg uten, før du bestemmer deg for hostingtjeneste.
  • Skal du bygge større nettsteder, firmanettsider (hjemmeside til bedrift )og eller starte en nettbutikk, anbefaler vi sterkt Kinsta, den beste delte hostingtjenesten for nettsider laget med WordPress. Kinsta regnes som et av de beste alternativene for WooCommerce nettbutikker, men er rett og slett for bra for enklere nettsider.
  • Det beste alternativet av webhotell i lavprissegmentet mener vi er SiteGround, som har positive sider som solid-state drive (SSD) lagring som optimaliserer lastetider og ytelse. I tillegg tilbyr SiteGround sitt eget CDN for alle tjenestepakker.
  • Andre hostingtjenester vi har tatt opp i denne artikkelen er (i anbefalingsrekkefølge fra topp til bunn):
    • Miss Hosting (Beste budgetalternativ – tilbyr norske domener)
    • GoDaddy
    • Hostinger
    • Proisp
    • Domene shop
    • Syse
    • Loopia
    • Hostgator
    • Webhuset
    • One.com
  • Les gjerne mer her om hvordan du bygger en hjemmeside.