En anmeldelse av GoDaddy for norske webmastere

Jacob. M
Jacob. M

Selv om du ikke vet hva GoDaddy er, er sjansen stor for at du har hørt om det. Det finnes utallige annonser om GoDaddy på våre datamaskiner og våre TV-skjermer, inkludert på store arrangementer som vises på TV slik som de engelske Premier League og Champion League kampene. GoDaddy er et velkjent navn.

Men hvis du ikke er sikker på hva GoDaddy er og gjør, så skal vi gi deg en forklaring her i denne artikkelen.
Vil du lese om andre webhotell også? Se her for informasjon om hva vi anbefaler for norske brukere.

Hva er GoDaddy?

GoDaddy er en domeneregistrator som har utvidet horisontene ved å tilby hostingtjenester også. GoDaddy er utvilsomt det mest fremtredende navnet globalt når det kommer til domeneregistrering. Fra 2022 hadde GoDaddy over 20,6 millioner globale brukere. Selskapet ble grunnlagt i 1996. Deretter utvidet det markedet for å nå kunder i ulike land, og for å benytte tjenestene på flere språk. I dag betjener selskapet en global kundebase, og de tilbyr norske domener til norske webmastere.

GoDaddy er en domeneregistrator som tilbyr hostingtjenester

Ikke alle er klar over at i tillegg til å være en domeneregistrator, tilbyr GoDaddy også hostingløsninger. Å finne en utmerket leverandør for webhotell anses som en svært viktig prosess i utviklingen av en nettside. Du må finne en godt posisjonert leverandør for å få en effektiv og pålitelig hostingløsning. Spørsmålet er om GoDaddy er det perfekte valget for deg? For å svare på dette spørsmålet skal vi se på noen av fordelene og ulempene med GoDaddy.
Fordeler og ulemper

Som en av de mest populære domenenavn-registratorene og leverandørene av webhotell, kommer GoDaddy med en rekke fordeler, som for eksempel forbedret ytelse og tonnevis med nettlagring. GoDaddy har imidlertid også noen svake sider da den mangler kritiske funksjoner som pålitelig sikkerhetskopiering og gjenopprettingsplaner, SSL-sertifikater og oppsamlingsområder.

GoDaddy hadde over 20,6 millioner globale brukere

Fordeler

 • Enkel å bruke: Grensesnittet til GoDaddy er intuitivt og enkelt å navigere. Dette gjør at nybegynnere som mangler teknisk kunnskap vil finne det enkelt å bruke.
 • God netthastighet: Dette er en av tingene jeg elsker med GoDaddy. Den er assosiert med utrolige hastigheter på rundt 480 ms. Det skal mye til for å finne en hostingtjeneste med lave priser, og som i tillegg har høye laste hastigheter, slik som GoDaddy. Og lastehastigheter er ikke forfengelighet. Trege nettsider er assosiert med høye fluktfrekvenser. Det er ingen som ønsker en treg hjemmeside som får folk til å flykte fra siden. Ønsker du raskere lastehastighet, og sjansen for å ta beholde et større publikum, bør du vurdere GoDaddy.
 • Utmerket oppetid: GoDaddy er assosiert med en oppetid på omtrent 99,92 %. Denne utmerkede oppetiden innebærer omtrent syv timers total nedetid per år, som er svært lite.
 • Tredjeparts Integrasjoner: GoDaddy lar deg installere kraftige ett-klikks applikasjoner og verktøy som kan forbedre nettsidens ytelse.
 • Båndbredde: Alle GoDaddys planer forsikrer deg ubegrenset trafikk-båndbredde.

Ulemper

 • Grunnplan mangler kritiske funksjoner: De beste webhotell som jeg har skrevet anmeldelse om tidligere, vil legge til kritiske funksjoner som SSL-sertifikater og alternativer for sikkerhetskopiering. Disse funksjonene er viktige elementer på enhver nettside. GoDaddy tilbyr imidlertid ikke disse essensielle funksjonene i basisplanen.
 • Mye mersalg: Det faktum at GoDaddy ikke tilbyr funksjonene nevnt ovenfor, betyr at det er mye mersalg under registrering. Dette presser den faktiske prisen oppover.
 • Inkonsekvent kundestøtte: GoDaddy tilbyr faktisk 24/7 kundestøtte. Imidlertid har de en tendens til å ha en høy ventetid på rundt 47 minutter. I tillegg gir den inkonsekvente kundestøtten en usikkerhet på når man kan forvente svar.
forbedret ytelse og sikkerhet med ssl-sertifikater

Norske domener

Norske webmastere kan glede seg over at GoDaddy nå er tilgjengelig i Norge. Landskoden for toppdomener for Norge er .no. Selv om det finnes flere andre nivådomener tilgjengelige for norske brukere, forblir .no den mest populære. Vær oppmerksom på at salg av .no-domener i Norge er begrenset til enkeltpersoner og bedrifter med fysisk adresse i Norge. Du kan registrere ditt .no-domene når som helst. Så hvis du bor i Norge og er ute etter et spesifikt navn, kan du kjøpe et .no-domene lenge før du kommer igang med hjemmesiden din. Da er du sikret navnet du ønsker.

Prispakker

Økonomipakke Deluxe-pakkeUltimativ pakke 
Priser 45 nok/måned59 nok /måned85 NOK/måned
Nettsider 1Ubegrenset ubegrenset
Båndbredde UmåltUmålt Umålt
Lagring 100 Gigabyte UmåltUmålt
E-postkonto UbegrensetUbegrensetUbegrenset
Funksjoner Gratis webmail første året av abonnementet. Gratis e-post første året av abonnementet. Gratis nettpost det første året av abonnementet. 
To ganger minne og prosessorkraft
Gratis Secure Sockets Layer-sertifikat
Premium DNS

Anbefaler vi GoDaddy?

Ja, vi anbefaler GoDaddy på det sterkeste. Den kommer med utmerkede funksjoner som raske lastetider og er kompatibel med de fleste nettapper. Men selv om GoDaddy kommer med mange fordeler, har den sine ulemper. Vil du lese om andre hostingtjenester for norske brukere, kan du se her hva vi anbefaler.

utmerket web hosting leverandør vurderes

Sammendrag

 • GoDaddy er en stor, global domeneregistrator og hostingtjeneste.
 • Hos GoDaddy kan du registrere norsk .no-domener
 • Blant fordelene finner du en et grensesnitt som er enkelt å bruke, selv for nybegynnere. De har dessuten svært god hastighet og oppetid.
 • Dessverre mangler grunnpakken noen vesentlige funksjoner i forhold til SSL-sertifikater og alternativer for sikkerhetskopiering, og prisene presses oppover av mersalg.
 • Absolutt et veldig bra og rimelig webhotell om man setter seg inn i begrensningene som finnes. Vurderer du et webhotell, bør du vurdere å bruke GoDaddy.
 • Trenger du hjelp til å lage en hjemmeside? Kontakt oss for en pris. Vi lager jevnlig flotte hjemmesider med profesjonelt utseende, og kan hjelpe deg med alt.