Hvor bra er den eldste skandinaviske webhosten Loopia?

Jacob. M
Jacob. M

Loopia ble etablert i 1999, og er en av Skandinavias største leverandører av domene- og webhotell. De administrerer over 800 000 domener og har et nettverk med over 4000 forhandlere. Loopias virksomhet strekker seg over Sverige, Finland, Norge og Europa. De tilbyr webhotell, registrering av domenenavn og e-posttjenester og er hovedsakelig rettet mot små og mellomstore bedrifter og privatpersoner som administrerer nettsider og blogger.


I denne artikkelen ser vi på årsakene bak Loopias langvarige suksess i Skandinavia som leverandør av webhotell, og om det er den rette tjenesten for deg. Vi vil også gi en grundig gjennomgang av tjenestene, brukervennligheten, funksjonene, fordeler og ulemper.

Trenger du informasjon om andre topprangerte leverandører av webhotell i Norge? Klikk her for våre ærlige anmeldelser av norske hostingselskaper.

Hvordan fungerer Loopia for norske brukere?

Loopia har, som de fleste andre webhotell på markedet, en rekke funksjoner for å hjelpe deg med å administrere et nettsted på en ypperlig måte. Denne hostingtjenesten er godt etablert og vet hva de fleste nettsideeiere har behov for, og har derfor et grundig, stabilt og konkurransedyktig tjenestetilbud. Hvorvidt denne tjenesten er den rette for deg, må vurderes opp mot hva du har behov for og kan leve med. Les videre og se om dette er tjenesten for deg.

Datasenter drevet av fornybar energi!

Loopia flyttet datasenteret sitt til Falun, Sverige, i 2018. Hele anlegget er drevet av fornybar energi, noe som gjør dem i stand til å gi kundene sine bærekraftige, pålitelige og trygge tjenester.

Hvor mye koster det å bruke tjenestene deres?

Loopia tilbyr 3 webhotellpakker priset i forskjellige intervaller for privat bruk og forretningsbruk. Alle planene inkluderer:

 • SSL-sertifikater
 • Ubegrensede nettsider og e-postadresser
 • UNIX-hosting

Med 30-dagers pengene-tilbake garanti.

Hjem – 39Kr/måned

 • 75 GB
 • 75 GB e

Business – 39Kr/måned

 • 150 GB
 • 150 GB e
 • Windows Hosting
 • Loopia Boost Hosting

Business Plus – 99Kr/måned

 • 200 GB
 • 200 GB e
 • Windows Hosting
 • Loopia Boost Hosting

Loopia tilbyr også VPS Hosting med 2 CPU-kjerner, 2 GB Ram og 50 GB harddiskplass. Prisen starter på 289kr/mnd. Svenske statsborgere kan også se nærmere på forhandlerplanene deres som gir muligheten til å motta opptil 25 % provisjon det første året på solgte tjenester.

Dette er hvor mye domenet og domenenavnet koster

Loopia tilbyr et bredt utvalg av domenenavn, priset fra 89Kr for .se til 129Kr for .com. Ta en titt på den komplette listen over domenenavn, og deres tilgjengelighet, på nettsiden deres.

Loopia tilbyr for tiden rabatt på domenenavn som .online og .store til 8Kr og .tech til 39Kr, med mange andre alternativer å velge mellom.
De gir deg også Loopia DNS til 800 kr/måned med et ubegrenset antall domener og bekvemmeligheten til å administrere alle domenene dine fra ett sted.
Det er detaljert informasjon tilgjengelig på Loopias nettside med lettfattelige fordeler og brukervennlighet for hver tjeneste. De viser hver funksjon og hvordan den vil hjelpe deg med å administrere nettsiden din, slik at du kan ta informerte beslutninger når du velger en pakke.

Loopias tjenester kan administreres fra mobiler og nettbrett. Siden over 58 % av nettrafikken vanligvis kommer fra smarttelefoner og nettbrett, er dette en stor fordel for forretningsnettsider.

Loopia gir også kundene sine gratis Google AdWords-kuponger når de registrerer seg hos dem for markedsføring av nettbutikken sin.

En oversikt over fordeler og funksjoner

Få tilgang til Loopias nettstedbygger

Loopia tilbyr en Sitebuilder med et dra-og-slipp-grensesnitt for å lage nettsider. Dette gjør det enkelt for brukere som er nybegynnere eller mangler teknisk kunnskap. Den inkluderer maler som du kan laste ned og enkelt lage nettsider for blogger, nettbutikker eller bedrifter.
For erfarne brukere gir Loopia også muligheten til å bruke WordPress og Joomla for nettsidebygging.

«One-click-install» med WordPress

Å bruke WordPress med Loopia gir deg et bredt utvalg av temaer for nettsidedesign og plug-ins for en fullstendig optimalisert og fantastisk nettside. Det kan administreres både via nettleser og mobil med Loopias kontrollpanel etter pålogging på kontoen din.

Fungerer godt med andre CMS

Erfarne nettsidebrukere kan også bruke Joomla for tusenvis av temaer og plug-ins med ekstra funksjoner.
For nettsider fokusert på netthandel, eller nettbutikker, tilbyr Loopia WooCommerce og OpenCart, tilpasset mobil for enkel bruk og bekvemmelighet. De kan integreres med flere betalings- og fraktalternativer for sluttbrukere.

Trenger du en tjenesteleverandør i Norge for netthandel og nettbutikker? Finn flere alternativer for netthandel her.

Loopia har lagt ut sammenligningstabeller over tjenestene ovenfor på nettsiden deres, og gir en kortfattet oversikt over funksjoner og brukervennlighet for ulike brukere og krav.

Du får også:

 • Tilgang til Microsoft 365 med grunnpakken fra 99Kr/mnd til Enterprise fra 319Kr/mnd. Den kommer med skylagring og e-posttjeneste.
 • Nettplattformen deres, Loopia Boost. for raskere hastigheter og lastetider
 • Loopia SEO fra 112Kr/måned for å forbedre nettsiderangeringer på Google
 • Loopia Listings til 216Kr/måned for å forbedre virksomhetens synlighet online
 • MediaWiki hvor besøkende kan legge til innhold som umiddelbart lastes opp til nettsider. Den er inkludert i alle webhotellpakkene
 • SSL/TLS-sertifikater for forbedret sikkerhet fra 320Kr/år

Loopia gir deg Cpanel-tilgang for å administrere alle nettsidene dine fra ett sted, enkle ett-klikksinstallasjoner for å laste ned apper og plug-ins. Hvis du ønsker å flytte nettsider eller e-post til Loopia, finner du en enkel og rask guide på nettsiden deres. Prosessen tar ikke mer enn et par minutter, og kundestøtte er lett tilgjengelig hvis du har problemer.

En treg kundesupport

Loopias kundestøtte er tilgjengelig på telefon, e-post og live chat. Telefonstøtten er tilgjengelig 7 dager i uken, i arbeidstiden. Du kan også fylle ut et kontaktskjema på nettsiden deres for spørsmål og hjelp, eller søke hjelp på deres nettsideressurser og liste over vanlige spørsmål.

Loopia er et billig webhotell i forhold til hva du får for pengene. Sammenlignet med andre webhoteller i denne prisklassen er Loopia veldig bra. De leverer rett og slett god teknologi (software og maskinvare), og som kunde kan du forvente å få gode lastetider selv om du velger den billigste servicepakken (vi anbefaler imidlertid «Loopia Boost» for virkelig gode lastetider).

Dessverre er imidlertid Loopia langt nede på listen vår når det kommer til responstider. Da vi testet Loopias tjenester, måtte vi vente veldig lenge på å få hjelp. Kundechatten har stengt tidligere enn forventet og e-postkorrespondansen har ikke fungert bra. Noen ganger har vi ventet i flere dager for å få svar på epost fra Loopias kundeservice, og selv da har problemet sjelden blitt løst. Loopia får rett og slett lavest mulig rating når det kommer til kundeservice.

Vår dom

Loopia er en etablert aktør i markedet og har gitt sine kunder en stabil og pålitelig service i over 20 år. Loopias overgang til fornybar energi i sitt nye datasenter i Falun, og nylige oppkjøp av Planeetta Internet Oy og Binero Group AB, reflekterer deres forpliktelse til å gi kundene sine en stadig forbedret brukeropplevelse.
Loopia tilbyr alt du trenger for å administrere enkeltsider, bedriftssider og nettbutikker enkelt, med konkurransedyktige priser. En klar ulempe med Loopia er deres substandard kundeservice.
Leter du etter rimeligere leverandører av webhotell i Norge? Klikk her for flere alternativer.

Sammendrag

 • En av de største leverandørene av webhotell i Skandinavia
 • Datasenter drevet av fornybar energi
 • Tilbyr delt og VPN-hosting
 • Tilbyr domeneregistreringstjenester
 • SSL/TLS-sertifisert for økt sikkerhet
 • Nettplattformen Loopia Boost gir raskere lastehastigheter
 • Eldre teknologi som trenger oppdatering
 • Stabile, pålitelige og sikre tjenester
 • 30-dagers pengene-tilbake-garanti
 • Dessverre har de en veldig treg og lite tilfredsstillende kundesupport, så de havner nederst på listen våre når det gjelder muligheter for å få hjelp.
 • Les mer om andre nettsidebyggere for Norge her.