En veiledning til bruk av plattformen WooCommerce

Jacob. M
Jacob. M

WooCommerce er lastet ned over 90 millioner ganger. Noe av det beste er at den er helt gratis å bruke, i utgangspunktet. Plattformen har alternativer som brukerne må betale for.

WooCommerce er ikke en frittstående plattform som mange andre netthandelsplattformer. I stedet er det en plug-in for WordPress CMS, som er verdens mest populære nettsidebygger. Det er helt naturlig at det på et tidspunkt måtte komme en mulighet for å selge på nett ved å bruke WordPress-plattformen. WooCommerce var tidligere en helt uavhengig plug-in, men i dag kan WooCommerce brukes både som en gratis plugin og som en tjeneste bestående av support, hosting, temaer og en haug med andre ting (wordpress.com).

I denne artikkelen tar vi en titt på WooCommerce gratis plugin. Etter vår mening er det bedre å velge en annen plattform hvis du ønsker en komplett tjeneste.

Du kan enten velge å bruke gratis WooCommerce-plugin og bygge nettsiden din selv (ikke anbefalt for nybegynnere), eller vurdere å bruke en plattform som er laget for å gi brukerne alt de trenger. Vi anbefaler Shopify i de fleste tilfeller, men dette avhenger av dine spesifikke behov. Les mer om Shopify for Norge her.

Når du bruker en WordPress-nettside, må du skaffe deg hostingtjenester utenom til en månedlig kostnad. Prisen på å bruke WooCommerce avhenger av hvilken hostingplattform du velger, og disse er det flere av. Du kan lese mer om hva du må vurdere ved valg av host her. Når det kommer til funksjoner, kan du velge fra et bredt spekter av betalte og gratis plugins, utviklet for å brukes med WooCommerce. Det er også mange sofistikerte WooCommerce-temaer du kan velge mellom når du bygger nettbutikken din.

Hvordan er WooCommerce sammenlignet med Shopify for netthandel?

Når du diskuterer temaet WooCommerce vs Shopify, er det best å vurdere hver plattforms fordeler og ulemper, for en rettferdig analyse. Du må ha oversikt over din nettbutikks spesifikke behov for å kunne ta en gjennomtenkt avgjørelse. En av de beste tingene med å bruke Shopify er den enorme tilgjengeligheten av maler. Likevel kan det diskuteres hvorvidt Shopify er bedre enn WooCommerce på grunn av malene fordi noen synes WooCommerce-malene er bedre. Her kommer det an på preferanser, behov og smak.

En annen ting som kan gi Shopify overtaket på WooCommerce er at den er mye enklere å bruke. Siden WooCommerce vanligvis brukes som en WordPress-plugin, er folk med teknisk kunnskap mer komfortable med å bruke den. Shopify er derimot mer brukervennlig og egnet for nybegynnere. WooCommerce tilbyr flere tillegg og applikasjoner, mens applikasjonen og tilleggene hos Shopify generelt har høyere kvalitet.

WordPress lar hvem som helst utvikle en plugin og selge den til WordPress- eller WooCommerce-brukere, mens Shopify kun godtar tillegg av høy kvalitet som skal selges i Shopify-appbutikken.

Med andre ord, alle de beste tredjepartsprogrammene for WooCommerce er også tilgjengelige for Shopify. Men hos WooCommerce får du alle de beste plugins pluss en haug med andre plugins som kan være nyttige for mer spesifikke behov.

Shopify har en mer smidig måte for å koble butikken din til sosiale medier, og hvis du ønsker å utvide butikken din er slike integrasjoner viktige i dagens samfunn.

Den største fordelen med å bruke WooCommerce foran Shopify er at den er mye billigere. Dette kan være en medvirkende årsak avhengig av budsjettet ditt. Hvis du ikke har et stort budsjett, vil det ikke være en mulighet å bruke $30 i måneden på Shopify. Så jobber du med et mindre budsjett, er WooCommerce alternativet du bør gå for.

Hostingen for WooCommerce vil kun koste deg rundt 100-300 NOK i måneden avhengig av nettsiden din. (Vær oppmerksom på at god hosting er svært viktig for nettsider som bruker WooCommerce. Du bør unngå billige hostingtjenester hvis du vil lage en WooCommerce-nettside som laster raskt og som er sikker fra hackere og froider. Les mer om de beste webhotelltjenestene for Norge her.)

Dette er dessuten en åpen kildekode-plattform, noe som betyr at du enkelt kan redigere koden. WooCommerce lar deg gjøre mange endringer. Noe av det beste med WooCommerce er at det er satt opp som å sette nettsiden din på internett uten å være avhengig av en tredjepart for hosting.
Både Shopify og WooCommerce er satt opp for å brukes med flere betalingsgatewayer. Selv for Norge vil du finne flere alternativer som fungerer veldig bra med begge disse e-handelsplattformene. Når du bruker en tredjeparts betalingsgateway, må du betale ekstra avgifter. Å bestemme hvilken som skal brukes av de to applikasjonene avhenger av din spesifikke situasjon.

Videre, hvis du ønsker å starte mange små e-handelsbutikker, vil WooCommerce være det bedre alternativet. Imidlertid er det mer egnet for utviklere som har kodeferdigheter siden det er en åpen kildekode-plattform. Med små endringer i kildekoden kan du tilpasse nettsiden akkurat slik du vil. WooCommerce i dette tilfellet er det bedre alternativet for e-handelsbedrifter som ønsker å ha mer fleksibilitet til å kunne gjøre egne justeringer, uansett hva det måtte være.

Beste betalingsløsninger og plugins for WooCommerce

Hvis du setter opp butikken din med WooCommerce, må du konfigurere dine foretrukne betalingsløsninger.
Som standard kommer WooCommerce med PayPal som et forhåndsinstallert alternativ i WooCommerce. Det er fordi PayPal er en av de største betalingsløsningene i USA. Men i PayPal i Norge er ikke et veldig populært alternativ og mest sannsynlig vil du bruke en av de dominerende betalingsleverandørene for Norge.

Til tross for at det er tilgjengelig i mange land, kommer PayPal med noen begrensninger hvis du bruker det i noen spesifikke regioner. Standard PayPal-utvidelse for WooCommerce krever en bedriftskonto, men tilbyr ikke noe betalingssystem. Når det er sagt, er å ha et PayPal-oppsett et godt tillegg å ha som en av betalingsgatewayene dine med flere alternativer.

Det mest foretrukne alternativet for deg vil være Vipps, da det er Norges mest brukte betalingsapplikasjonssystem. En annen betalingsmåte ved bruk av WooCommerce er stripe, som er ledende når det kommer til e-handel.

Stripe støtter også alle andre kreditt- og debetkort som folk over hele verden ofte bruker. Imidlertid er Stripe kun tilgjengelig i 40 land, noe som er en liten ulempe. PayPal er en annen betalingsgateway for WooCommerce blant mange andre e-handelsbutikker. Når du bruker WooCommerce, kommer med innebygd støtte. Det er også en pioner i bransjen, og tilbyr en rekke tjenester for personlige virksomheter.

Klarna og iZettle er to andre nordiske betalingsleverandører som er godt brukt i Norge. iZettle eies faktisk av PayPal i disse dager. Det er en av de beste betalingsleverandørene i verden for salg i både butikker, restauranter og kaffebarer i kombinasjon med salg på nett (omnikanalstrategi).

Er Woo best for deg?

WooCommerce og Shopify-plattformene har fans som vil fortelle deg at de er de beste e-handelsløsningene. Forskjellene mellom de forskjellige e-handelsplattformene som Shopify, BigCommerce, WooCommerce, Magento, Pretashop og andre kan noen ganger være vanskelig å måle. Å velge det beste alternativet avhenger av hva som er viktig for din spesifikke omstendighet.

I motsetning til alle de andre plattformene, skiller WooCommerce seg ut ettersom det er en åpen kildekode-plattform bygget på WordPress. Dette betyr at du praktisk talt kan gjøre hva du vil med butikken din, og du har ubegrensede muligheter, design, funksjoner og integrasjoner.

Hver dag har ikke eiere som sliter med å markedsføre produktene sine tenkt på hvordan de vil markedsføre butikkene sine og drive trafikk. Disse plattformene passer godt med markedsførings- og SEO-funksjoner, men WooCommerce kan hjelpe deg med å få en fordel siden du kan integrere mange SEO-plugins på nettstedet ditt. Plattformer som Shopify begrenser derimot deres SEO-evner for å gjøre plattformen deres enkel å bruke.

WooCommerce er en del av WordPress som er den mest SEO-vennlige plattformen som noen gang har eksistert. Å optimalisere innhold på WooCommerce er derfor utrolig enkelt og du kan gjøre hva du vil med det. Et annet viktig markedsføringshensyn er bruken av blogger og innhold, og disse kan være sentrale for markedsføring av e-handelsbutikker.

WooCommerce er i hovedsak en plug-in til WordPress, som hovedsakelig er en bloggplattform som også tilbyr e-handelsfunksjonalitet som et tillegg. Derfor har du mye mer fleksibilitet og kontroll når du setter opp en innholdsseksjon på en WordPress WooCommerce-butikk sammenlignet med andre e-handelsplattformer.

For ikke å nevne, hvis du ønsker å utvide merkevaren din, kan du dra nytte av andre verktøy og tjenester som har prisplaner som oppmuntrer til vekst. For eksempel kjører mange store virksomheter utelukkende på Shopify, noe som gir deg tryggheten om at noen av nøkkelfunksjonene vil bli håndtert for deg.

Med WooCommerce kan du oppgradere hostingen din når du vil. Å ha kontroll er både positivt og negativt for e-handelsbutikker. Plusssiden med dette er at butikkens gebyrer blir lavere. Ulempen med dette er at du må bruke mer tid på å ta denne avgjørelsen. Før du vurderer WooCommerce som plattformen du velger, er det best å veie opp alternativene dine og bestemme om plattformen forbedrer din spesifikke forretningsmodell.

Sammendrag

  • I motsetning til Shopify (les anmeldelse her), er ikke WooCommerce en frittstående plattform, men er i stedet en plug-in for WordPress. Den er fleksibel og kan brukes helt gratis. Noen selgere bestemmer seg for å betale for hosting, support, temaer og andre ting gjennom woocommerce.com. Men hvis du ikke er i stand til å sette opp din egen woocommerce-butikk på egenhånd, så er det sannsynligvis bedre å velge en plattform som er enklere å bruke og kommer som en komplett tjeneste. Vi anbefaler Shopify som det beste valget innenfor dette segmentet.
  • Prisen det koster å bruke WooCommerce koker ned til typen hosting du vil anskaffe. Totalt sett er det et mye billigere alternativ til Shopify. Ikke ta feil ved å velge billig hosting for nettbutikken din. Et nettsted bygget med WooCommerce trenger mye bedre webhotell enn en enkel blogg eller bedriftsnettside. Her kan dulese mer om beste webhotell for Norge·
  • Når det kommer til betalingsalternativer for WooCommerce, anbefaler vi å installere Vipps, Stripe, Klarna eller Zettle By PayPal (iZettle) på nettsiden din.