En gjennomgang av HostGator webhosting for norske webmastere

Jacob. M
Jacob. M

HostGator har lenge vært en ledende leverandør av sikre og rimelige webhostingtjenester, og administrerer globalt over 2,5 millioner nettsteder. Den er også kjent for sine gode pakker innen delt hosting. Disse pakkene tilbyr ubegrensede e-post og lagringsmuligheter. Ikke bare det, men den tilbyr dessuten månedlige databaser som gir brukerne god plass. Med HostGator får du flere verktøy og muligheter til å blomstre i et konkurransemiljø og utvikle din bedrift.

Dette webhostingfirmaet er et av de eldste i sin bransje. I 2022 garanterer webhostingtjenesten en oppetid på ca. 99,99 %, og skyhostingen er svært sikker og pålitelig. For norske netthandelsbedrifter og fagfolk innen IT, kan denne plattformen derfor være medvirkende til å få en nettside opp å gå på en fornuftig, trygg og sikker måte.

Uansett hvilken hostingtjeneste du velger, må du vite at de forskjellige webhostene er egnet for ulike geografiske markeder. HostGator er en billig host som er veldig populær i USA. Men for norske webmastere og bedrifter er HostGator kanskje ikke det beste valget. Grunnen til dette er at alle HostGators serverplasseringer (datasentre) er lokalisert i USA (Utah og Texas).

Med andre ord kan dette, for bedrifter i Norge, medføre tregere lasting av nettsteder enn ved bruk av andre alternativer. Les mer om de beste webhostingtjenestene for Norge her.

Lastehastigheten er et svært viktig aspekt ved en vellykket nettside. Den billigste pakken, som er delt hosting, har omtrent samme lastehastighet som skyhosting for små nettsteder. Større nettsteder trenger en bedre hosting enn dette for å fungere optimalt. Men om du planlegger et lite nettsted beregnet på det amerikanske markedet, kan HostGator være et godt alternativ.

HostGator har vært en nøkkelaktør i bransjen i over 19 år, og plattformen er host for en stor del nettsteder over hele verden. Så hva er egentlig så spesielt med denne plattformen? Er det deres ytelse, funksjoner, priser eller pålitelighet? Nedenfor ser vi nærmere på noen av de viktigste tilbudene deres.

Klikk her for å gå til sammendraget av denne teksten.

Hva skiller denne hostingplattformen fra andre?

Om du undersøker forumer, og andre anmeldelser av HostGator, vil du av og til komme over en bruker som klager over svak ytelse, dyr hosting eller dårlig kundestøtte. Men hvor mye sannhet er det i de dårlige anmeldelsene?

Når det kommer til kundestøtte er plattformen effektiv og pålitelig. Hvis du står fast mens du bruker plattformen, kan du nå kundestøtten via et direkte telefonnummer, eller gjennom live chat-tjenester på nettsiden deres.

De har også en veldig aktiv tilstedeværelse på sosiale medier, og svarer på klager og forespørsler innen rimelig tid. Dette inkluderer deres Twitter-side, offisielle blogg, Facebook-side med mer. På nettsiden deres tilbyr de en grundig og presis layout for å finne støtten du har behov for.

Denne informasjonen minimerer sjansene for at du får problemer mens du bruker tjenesten, og støtteteamene deres er dessuten tilgjengelige 24/7.
Andre viktige funksjoner ved plattformen inkluderer umålt båndbredde og lagring, nettstedsikkerhet, gratis domener og et SSL-sertifikat. Brukere i Norge kan også benytte ett-klikks installasjoner, virtuelle private servere og CPS. Reklamekreditter, i tillegg til dedikerte og delte servere, er bare toppen av isfjellet når det kommer til funksjoner.

Dyktige brukere av webhosting kan nyte MySQL-databaser, SVN-servere, støtte for PHP og en rekke mer tekniske funksjoner som inkluderer:

 • Portal kontrollpanel
 • Fullt Unix-skall
 • Crontab-tilgang
 • Canned CGI
 • Forhandler og underkontoer
 • Ubegrenset SFTP-brukere
 • Tilgang til RAW LOG-filer
 • Skript
 • Secure Shell (SSH)-tilgang
 • Rails og Python

Sammen med de tekniske funksjonene den tilbyr, kommer HostGator også med et C-panel med en backend-gjennomgang. Det beste er at den er enkel å forstå. Alt du trenger å gjøre er å velge applikasjonen fra dashbordet og klikke på den. Ved hjelp av C-panelet kan du i hovedsak kjøre applikasjonene som trengs for å få nettstedet ditt opp å gå.

Du kan administrere serverfilene dine, installere ekstra serverskript og få tilgang til hundrevis av forskjellige programvareapplikasjoner som du kan installere i C-panelet. I tillegg får du med en mengde veiledninger og støtte. WordPress-installasjon på HostGator er også ganske enkel å gjøre. Du kan organisere serveren din ytterligere og administrere filer ved hjelp av et visuelt grensesnitt.

Hvordan er prisplanene til HostGator?

Når det kommer til HostGator-kostnader, er det tre hovedplaner å velge mellom. Den første er hatchlingplanen, den andre er babyplanen, og den tredje er forretningsplanen. HostGator vil vanligvis også tilby rabatter på disse planene. For norske webmastere som ønsker å begynne med et enkelt nettsted, er hatchlingplanen den mest fornuftige.

Denne planen er priset til 2,75 dollar i måneden, og fungerer mer som et introduksjonstilbud. Det inkluderer et enkelt nettsted, WordPress-installasjon, umålt båndbredde, tilgjengelighet til C-panel, et SSL-sertifikat samt et gratis domene. Et SSL-sertifikat er et digitalt sertifikat som muliggjør kryptert tilkobling for et nettsted siden det bekrefter sin identitet.

Hvis du vil hoste mer enn ett nettsted, er det best å gå for babyplanen. I dette tilbudet har du friheten til å være host for ubegrensede nettsteder. Nordiske bedrifter som ønsker å være host for flere netthandelssteder, bør gå for forretningsplanen. I denne planen begynner prisene for webmail, og forretningsplanene, på 5,25 dollar i måneden. Planen har de samme funksjonene som de to foregående, og inkluderer et alternativ for å oppgradere til positiv SSL, SEO-verktøy, dedikert IP og et gratis domene. For nordiske lesere er det likevel viktig å merke seg at HostGator ikke registrerer .no-domener.

Sammendrag

 • HostGator er en kjent webhostingtjeneste med 20 års erfaring. Den er svært pålitelig og tilbyr brukere et gratis domenenavn, ett-klikks WordPress-installasjon og mange andre praktiske funksjoner.
 • HostGator er et billig alternativ som er veldig populært på det amerikanske markedet. Men siden alle serverne er plassert langt unna Norge, mener jeg at det finnes bedre alternativer for hostingtjenester som tar sikte på å laste raskere for norske besøkende.
 • HostGator er en typisk nybegynnerhost og det kan være lurt å se nøye på kostnadene før du registrerer deg. Mange billige hostingtjenester har rimelige startplaner, men prøver senere å selge dyrere planer til allerede registrerte brukere for å oppgradere kvaliteten på lastetider, bredbånd og andre tilleggstjenester.
 • Les mer om de beste webhostene for Norge her. Vær oppmerksom på at de ulike webhostene egner seg for forskjellige brukere. En liten blogg trenger kanskje ikke en dyr host, mens en netthandelsbutikk bygget med WooCommerce vil trenge en dyrere tjeneste for at siden skal lastes raskt og sikkert.