Anmeldelse av Kinsta 2023 for norske brukere

Jacob. M
Jacob. M

Kinsta er en skybasert leverandør av webhotell som tilbyr administrert WordPress-hosting for nettsider. De bruker Google Cloud-plattformen for å oppnå utrolig høye hastigheter og en fullstendig optimalisert kundeopplevelse.

Kinsta er en av de raskest voksende leverandørene av WordPress-hosting i USA og Europa, med en kundebase på over 23 500 selskaper. De lover en komplett løsning for administrering av WordPress-siden din, og tilbyr en toppmoderne infrastruktur drevet av Google Cloud. I tillegg til disse fordelene får du sikkerhetskopiering av systemet ditt som en separat enhet med ett-klikk gjenoppretting samt eget CDN.

Disse fantastiske funksjonene bidrar til Kinstas velfortjente rykte som et flott webhotell. Kinsta er da også blant de dyreste leverandørene og startpakken deres starter på 280,99 kr per måned! Det gir en enorm forskjell fra konkurrentene som har startpriser fra 18K kr til 131 kr per måned. Det må nevnes at konkurrenter med disse lave prisene, absolutt ikke tilbyr fantastiske tilbud som du får hos Kinsta. Du får med andre ord det du betaler for.

Hva gjør at Kinsta skiller seg såpass mye ut fra konkurrentene at kundene er villige til å betale mye mer for deres administrerte WordPress-tjeneste?
Det ser vi nærmere på i denne detaljerte Kinsta-anmeldelsen. Vi skal se på de ulike funksjonene, ytelsen og brukervennligheten av denne leverandøren.
Ser du etter rimeligere webhotell-alternativer i Norge? Les mer om de beste hostingalternativene for Norge her.

Les mer om Kinstas priser og tilbud her.

Det er en av verdens beste webverter

Review: Slik fungerer Kinsta på det norske markedet

Kinsta er Rolls Royce eller Ferrari innen webhotell. Det er en av verdens beste webhoster, med høyest kvalitet når det kommer til «delt hosting». Det som skiller Kinsta fra billige webhotell, er fremfor alt kvaliteten på både programvare og maskinvare som brukes av Kinsta. I tillegg tilbyr Kinsta teknisk støtte som er overlegen tjenesten du forventer fra billige hostingselskaper. Dette betyr at du kan forvente at Kinsta løser mange tekniske problemer på nettstedet ditt som du ellers ville ha måttet fikse på egen hånd.

Kinsta posisjonerer seg som et alternativ for større nettsteder som bruker WordPress eller WooCommerce. Når det er sagt, er IKKE Kinsta et egnet alternativ for små nettsteder (blogger, personlige nettsteder, osv.). For små nettsteder er det ikke nødvendig å betale for premiumtjenester. Det er vanligvis tilstrekkelig med en enklere og billigere tjeneste. (Les mer om våre anbefalinger her for å finne det beste webhotellet basert på dine behov.)

For de som leter etter et webhotell for en nettside som krever virkelig gode lastetider, lagringskapasitet og sikkerhet, gjelder derimot det motsatte. Du bør ikke bruke en billig hostingtjeneste for en nettbutikk opprettet med WooCommerce (selv om alle de billige hostingleverandørene hevder å være utmerket for netthandel også).

For nettbutikker og større nettsider er Kinsta som sagt blant det beste som finnes på markedet. Nedenfor går vi gjennom hva Kinsta er, hvor mye det koster, og noen fordeler og ulemper det kan være lurt å vite om før du bestemmer deg for å teste Kinstas tjenester.

Kinsta tilbyr brukere en gratis 2 månedersperiode for tjenestene de tilbyr. Les mer om Kinstas priser og tilbud her.

Kinsta tilbyr en skybasert infrastruktur datasentre over hele verden

Gode fordeler og funksjoner, og en ulempe

Google sky og Datasenter: Kinsta tilbyr en skybasert infrastruktur som gir deg tilgang til datasentre over hele verden. Det betyr at du får tilgang til den nyeste og mest moderne teknologien, og maskinvare for utrolig raske serverhastigheter og lastetider.

Det er ingen nedetid, noe som gir en jevn brukeropplevelse på nettsiden fra hvor som helst i verden. Kraften til Google Cloud gir Kinstas brukere en fordel i forhold til andre webhotelltjenester grunnet sin skybaserte arkitektur som fører til raskere hastigheter, avansert sikkerhet og pålitelighet.

Ditt eget CDN-nettverk: Et annet viktig salgsargument og grunnlag for Kinstas popularitet, er CDN-nettverket. Kundene deres kan velge et eget CDN-nettverk, noe som gir dem optimal nettsidehastighet, lav fluktfrekvens og lufttett sikkerhet.

Avanserte alternativer for skalerbarhet: Kinsta møter virksomhetens behov for skalerbarhet og høyere trafikkbelastninger uten å krasje nettsiden din. Den skalerer CPU-en din automatisk slik at trafikkbehov blir møtt, og varsler deg før den når 100 % besøkskapasitet. Du mister ikke salg eller fortjeneste grunnet lave hastigheter eller problemer med lasting av siden. Dette gjør Kinsta til et pålitelig valg for WooCommerce-butikker.

Kinsta bruker LXD-beholdere med MySQL, PHP og andre elementer for å skille WordPress-nettsider: ingen delte ressurser, forbedret sikkerhet og en optimalisert kundeopplevelse.

Et grensesnitt som er enkelt å bruke: Kinsta har ikke det tradisjonelle cPanel som brukes av de fleste leverandørene av webhotell. I stedet får kundene et tilpasset dashbord som er spesielt designet for WordPress-nettsider. Du får et brukervennlig grensesnitt med alt du trenger for å navigere og administrere hjemmesiden din. Dashbordet gir enkelt oversikt over migreringer av nettsider, DNS-innstillinger, analytics og faktureringer. Kinsta tilbyr generelt en overlegen funksjonalitet for WordPress-nettsider.

Gratis migrasjon: Kinsta gir deg muligheten til å migrere din eksisterende nettside samtidig som du oppretter et nytt nettsted. De har et enkelt skjema som krever informasjon om hjemmesiden din, som gjør alt arbeidet for deg. Det er heller ingen nedetid under migreringsprosessen – nettsiden din er online hele tiden, noe som er en stor fordel for nettbutikker som ikke ønsker å miste kundene sine.

Øyeblikkelig sikkerhetskopiering uten serverbelasting: Kinstas øyeblikkelige sikkerhetskopiering er på et helt nytt nivå av sikkerhet. Ett enkelt klikk, og hele systemet ditt er kopiert. Disse kopiene lagres i 14 dager uten innvirkning på nettsidens ytelse.

Kundeservice: Kinsta tilbyr en 24/7 live chat. Supportteamet deres består av WordPress-eksperter og Linux-ingeniører som gir deg raske og effektive løsninger på problemer både av teknisk art og innen administering. Chat-loggen din blir alltid lagret, noe som eliminerer behovet for å forklare historien eller problemet på nytt. Dette bidrar til raskere service, særlig ved gjentagende utfordringer.

Ingen domenenavn: En ulempe hos Kinsta er at de ikke tilbyr domenenavnregistrering eller e-posthosting. Det må du skaffe deg hos et annet selskap før du velger å bruke Kinsta som webhotell. Det er ikke en stor utfordring, men krever litt ekstra kunnskap og tid.

Alle pakkene kommer med svært gode og automatiske daglige sikkerhetskopier

Kinstas priser og pakker

Alle pakkene kommer med svært gode, automatiske og daglige sikkerhetskopier og så godt som ingen nedetid grunnet den skybaserte infrastrukturen. Du får også gratis SSL-sertifikater og PHP-støtte, og store muligheter for skalering.

Startabonnement ≈280 KR*/måned

I startpakken får du mulighet for 1 WordPress-intallasjon, 10 GB SSD-lagring og 50 GB gratis CDN. Den passer for nettbutikker med opptil 25 000 månedlige besøk. I grunnpakken får du 1 gratis premium-migrering.

 • 1 WordPress installasjon
 • SSD-lagring 10 GB
 • Gratis CDN 50 GB
 • 1 gratis premium-migrering
 • 25 000 månedlige besøk
 • 14 dagers sikkerhetskopiering
 • 2 PHP-arbeidere per nettside

Pro-plan 560.KR*/måned

Proplanpakken gir 2 gratis premium-migreringer, 2 WordPress-intallasjoner, 20 GB SSD-lagring og 100 GB CDN gratis. Har nettbutikkene opptil 50 000 månedlige besøk, passer denne pakken for din bedrift.

 • 2 WordPress installasjoner
 • SSD-lagring 20 GB
 • Gratis CDN 100GB
 • 2 gratis premium-migrering
 • 50 000 månedlige besøk
 • 14 dagers sikkerhetskopiering
 • 2 PHP-arbeidere per nettside

Forretningsplaner*

Forretningsplanene tilbyr WordPress-installasjoner fra 5 opp til 40, mens den fjerde planen har en gratis CDN på 500 GB. Den inkluderer 3 nettsidemigreringer med opptil 4 PHP-arbeidere per nettside og 14 og 20 dagers sikkerhetskopiering, og en SSD-lagring som starter på 30 GB og går til 50 GB.

 • 1 til 936KR/måned
 • 2 til 1872KR/måned
 • 3 til 2809KR/måned
 • 4 til 3725KR/måned

Bedriftsplaner*

Bedriftsplanene er rettet mot store bedrifter og nettbutikker med høy trafikk, og koster fra 5618 kr til 14047 kr per måned. Her får du 60 – 150 WordPress-installasjoner, 5 månedlige migreringer og opptil 3 000 000 besøk i måneden.

*Norske priser varierer etter aktuelle valutakurser, da Kinstas planer betales i amerikanske dollar (USD).

Kinsta er et utmerket alternativ for større bedrifter og nettbutikker

Vår mening om Kinstas tjenester

Kinsta er et utmerket alternativ for større bedrifter og nettbutikker med høy trafikkbelastning og bruk. Den tar seg godt betalt for tjenestene sine, men gir deg også en førsteklasses tjeneste med høye hastigheter, null nedetid, avansert sikkerhet, et CDN-nettverk og en fullstendig administrert løsning for WordPress-nettsidene dine.

500+ nettsider bygges hver dag ved hjelp av WordPress, og WooCommerce drifter 22 % av de 1 million beste nettbutikkene. I dette konkurranseutsatt markedet, er Kinstas tjenester svært bra og gir mange gode fordeler i forhold til sine konkurrenter.

Med et tilpasset dashbord som har fantastiske funksjoner for WordPress-sider, frigjøres tid for eierne av disse nettstedene som kan brukes til å videreutvikle bedriften. Døgnkontinuerlig overvåkning, automatiske oppdateringer og daglige sikkerhetskopieringer gir en ekstremt god sikkerhet.

Kinsta er absolutt et fantastisk webhotell for mellomstore og store bedrifter, og verdt den høyere summen man må betale. De tilbyr suverene funksjoner for administrering av WordPress nettsider.

Ser du etter en leverandører av webhotell for små og mellomstore bedrifter i Norge? Les anmeldelsene våre for andre førsteklasses webhotell-tjenester her.

SAMMENDRAG

 • Kinsta tilbyr en skybasert infrastruktur som driftes av Google Cloud, noe som gir svært gode hastigheter og ingen nedetid.
 • De koster en del mer enn konkurrentene på markedet, men har også flere funksjoner som gjør at de for mellomstore og store bedrifter absolutt kan være verdt prisen. De tilbyr eksepsjonell sikkerhet, fri migrasjon og et spesialdesignet WordPress-dashbord som er svært brukervennlig.
 • Andre gode fordeler er også tilgang til et eget CDN-nettverk, gratis SSL og gode muligheter for automatisk skalerbarhet, samt veldig kunnskapsrik kundestøtte over live chat 24/7.
 • Dessverre tilbyr ikke Kinsta registrering av domenenavn eller webmail, så dette må man ordne separat. Men alt i alt er dette bare en liten ulempe.
 • Trenger du å utforske andre webhotell alternativer for dine WordPress-nettsider? Ta en titt på flere alternativer her.