Er SiteGround et bra webhotell for norge?

Jacob. M
Jacob. M

Hvordan går du frem for å velge en leverandør av webhosting i Norge som passer for deg?

Enten du har en liten bedrift eller en storskala nettbutikk, eller er en som administrerer nettsider for kunder, kan du ikke klare deg uten en hostingtjeneste som gir: Hastighet (oppetid og lastehastighet) – Sikkerhet – Kundestøtte – Skalerbarhet.

Bortsett fra de 4 hovedfaktorene ovenfor, må du også sjekke betalingssystemet, pakkene og lagringskapasiteten. Alle har forskjellige krav avhengig av forretningsintensjoner og mål. Webhotelltjenesten du velger kan bidra sterkt til å møte målene dine.

SiteGround er en av våre favoritter når det kommer til billig hosting. Selv om Siteground er billig, gir de bedre kvalitet enn sammenlignbare webhotell i lavprissegmentet. Imidlertid er det to ulemper med SiteGround som du bør være klar over. For det første bruker SiteGround «lokkepriser», noe som betyr at de tilbyr rabatterte priser til nye kunder, vanligvis for det første året. Når du skal fornye pakken din, kan prisene være det dobbelte eller mer.

høy nettstedytelse PHP

En annen ulempe med SiteGround er at de foreløpig ikke tilbyr norske domener. Du må derfor skaffe domenet ditt fra en annen registrar og deretter peke domenet til SiteGround. Det er med andre ord litt mas for norske brukere å benytte SiteGrounds webhotell, forutsatt at de ikke allerede eier domenet sitt og vet hvordan de skal peke domenet til SiteGround.

Likevel er SiteGround veldig bra. Du får mye for pengene! Her går vi gjennom hva du bør vite om SiteGround før du bestemmer deg for å bruke tjenestene deres!

Les mer om beste webhotell og hostingalternativene for Norge her.

Topp WordPress-hastighetsytelse

Gjennomgang av SiteGround – hovedfunksjoner, fordeler og ulemper

SiteGround skiller seg ut som en av de beste leverandørene av webhotell på grunn av sin 99,9% opptidshastighet og utmerkede kundestøtte. Den gir deg muligheten til en gratis 30-dagers uforpliktende prøveperiode for å teste ut tjenesten, og velge den pakken som passer best for dine behov.
I vår anmeldelse av SiteGround har vi laget en kort oversikt som fremhever de viktigste fordelene og funksjonene til selskapet.

Vi har også tatt med eventuelle ulemper og begrensninger for å hjelpe deg så du kan ta den mest informerte beslutningen når du skal velge en webhost for virksomheten din.

 • Pakker og priser: SiteGround tilbyr et bredt spekter av hostingfunksjoner og pakker for alle typer virksomheter, samt individuelle brukere. Deres delte hosting starter på så lavt som $3,99 månedlig og øker til $400 for Super Power Cloud, og $10,69 for deres GoGeek WordPress-hosting.
  De ulike alternativene spenner fra lave kostnader for små bedrifter og nye oppstarter, til dyrere pakker for større bedrifter og erfarne brukere. Du har dessuten muligheten til å oppgradere pakken din hvis du ønsker mer plass eller lagring, og du ønsker å skalere nettsidene dine.
 • Oppetid og lastehastighet: SiteGround lover en 99,9% oppetidsgaranti med superraske lastetider. Deres bruk av en kombinasjon av servere, Supercacher og SG Optimizer Plugin gir deg uvurderlige hastighetsfordeler med over gjennomsnittlig rask oppetid og serverhastighet.
 • Sikkerhet: Et av de viktigste kravene til enhver webmaster er sikkerhet. SiteGrouds sofistikerte sikkerhetssystem sikrer at nettsidene dine er trygge mot virus, skadelig programvare og brudd på personvernet. Deres AI-plattform, anti-hacking-programvare, regelmessig skanning og varsler, holder serveren til din hjemmeside trygg og beskyttet.
 • Serverplasseringer: SiteGround har servere på flere kontinenter, inkludert Amerika, Australia, Asia og Europa. Det gir brukerne bedre lastehastighet og forbedret brukerytelse fordi de vil benytte serverne nærmest sin egen plassering.
 • Kundeservice: Sammenlignet med andre firmaer for webhosting, har SiteGroud et av de beste kundestøtteteamene og dyktige ansatte. De tilbyr 24/7 service, og er tilgjengelige for ethvert problem, spørsmål eller teknisk støtte du måtte trenge. Bistanden deres inkluderer en live chat og et billettsystem, inkludert telefonstøtte for å sikre at du aldri blir ventende når du trenger hjelp.
 • Hostingalternativer: Du får 5 hosting-planer som inkluderer:
  • Delt hosting, Cloud Hosting, WordPress Hosting, WooCommerce Hosting og Reseller Hosting. Hvert alternativ kommer med forskjellige funksjoner, lagrings- og applikasjonsalternativer. Du kan velge den pakken som er best for din bedrift eller klient, og utforske og oppgradere i henhold til dine krav.
 • Legg til:
  • Konkurransedyktige priser
  • 30-dagers pengene-tilbake-garanti på en gratis SiteGround-trail
  • Gratis daglig sikkerhetskopiering og integrasjon med Cloudflare
  • WordPress-installasjon
  • Gratis fleksible planer og funksjoner for både nye og erfarne brukere

Etter vår mening er SiteGround sannsynligvis det beste alternativet i lavprissegmentet. Men det er én stor ulempe du bør være klar over. SiteGround bruker «lokkepriser».

Det første året betaler du kun ca. 80 % av de vanlige prisene. SiteGround vet at det er vanskelig for brukere å bytte webhost, og at mange velger å forbli kunde når det er på tide å fornye abonnementet, selv om prisen stiger. Derfor er ikke SiteGround så billig som du kanskje tror ved første øyekast. Det skal også nevnes at SiteGround ikke tilbyr brukere å registrere norske domener (.no).

distribuerte sikkerhetskopier og mange ekstra sikkerhetsfunksjoner

SiteGround er et godt alternativ for de som har flere nettsider og om de velger en av de dyrere tjenestepakkene. Med disse planene kan du ha et ubegrenset antall nettsider gjennom samme konto. Da blir ikke kostnaden per nettside så veldig høy. Hvis du derimot kun ønsker en nettside, så kan det være verdt å se etter en billigere tjeneste.

Som alltid er det viktig å forstå at det som fungerer for en webmaster, ikke nødvendigvis fungerer for en annen. Du må velge en webhotelltjeneste som stemmer overens med nettsiden din, eller forretningsintensjonen, for å gi deg best mulig respons og verdi for pengene. Men som nevnt ovenfor – hold hastighet, sikkerhet, støtte og skalerbarhet i høysetet når du bestemmer deg.

SAMMENDRAG

 • SiteGround tilbyr en rekke hostingalternativer, inkludert Cloud, WooCommerce, WordPress, Shared og Reseller Hosting.
 • SiteGrounds tilbud er bra i forhold til den lave prisen du betaler. Med en gang du skal fornye hostingplanen din, blir prisen veldig mye høyere. Derfor er det verdt det å kjøpe en premiumplan fra starten av.
 • SiteGround tilbyr dessverre ikke no.domener, og dette er en stor ulempe for norske brukere.
 • Den tilbyr stor hastighet og forbedrede lastetider med 99,9 % oppetidsgaranti med serverplasseringer på flere kontinenter.
 • SiteGround gir deg en 30-dagers gratis prøveperiode med pengene-tilbake-garanti, med full refusjon hvis de ikke oppfyller oppetiden på 99,9 %.
 • Egnet for erfarne brukere og nybegynnere, så vel som start-ups, små bedrifter og flere nettsider, på grunn av deres 3-lags kostnadsplaner, pakker og skyhosting.
 • For å få mer informasjon om ulike webhotell, se her.