Wix hjemmeside, priser og funksjoner En gjennomgang for Norge

Jacob. M
Jacob. M

I følge en studie fra AWS (Amazon Web Services) bruker mer enn 180 millioner mennesker i over 190 land WIX som et verktøy for nettsidebygging, og tallet øker. Om du har beveget deg inn i verdenen for hjemmesidebygging, har du sannsynligvis kommet over WIX.

Det er en av de mest anerkjente nettsidebyggerne. Den er enkel å bruke og gir mer frihet enn en del andre tilgjengelige nettsidebyggere. For å finne ut om denne plattformen passer for dine behov, må du teste ut verktøyets evner.

Dette verktøyet for hjemmesidebygging er ofte egnet for kreative sjeler, og drivere av nettbutikk, som ikke har den grunnleggende ekspertisen innen koding som trengs for å drifte et nettsted. Hvis du vil lage en liten hjemmeside for å få i gang nettbutikken din, kan Wix være et godt alternativ.
Det er verdt å påpeke at jeg, personlig, alltid anbefaler Shopify som den beste plattformen for nettbutikker i Norge.

Det er rett og slett fordi Shopify har mange flere integrasjoner med tredjepartsverktøy, som Bring, Vipps, Posten, Klarna, Visma eAccounting og mange flere populære tjenester på det norske markedet.

Du kan lese mer om hvordan du lager nettbutikk her, og om de beste plattformene for Norge. I likhet med Shopify, tilbyr også WIX webhotell og domenenavn til brukerne, som begge kommer i gratis- og betalversjoner.

Ved hjelp av WIX-appmarkedet er det enkelt å integrere tilleggsfunksjoner som for eksempel bestillingsskjemaer, fotogallerier, nettbutikker og medlemsområder. Når det er sagt, kommer WIX-plattformen med visse mangler som gjør den mindre kompatibel når det gjelder å bygge større nettsider.

Totalt sett er hjemmesiden veldig enkel å navigere og har mange oppsett og maler som støtter en rekke små tjenester, noe som gjør den ideell for startups og frilansere.

Til tross for WIX sin popularitet rundt om i verden, er det viktig å merke seg at Webnode er den foretrukne nettsidebyggeren i Norge.
Webnode er ikke det beste alternativet for nettbutikker, men hvis du ønsker å lage en firmahjemmeside med et profesjonelt utseende, eller en personlig hjemmeside for bryllupet ditt, er Webnode en mye enklere plattform enn Wix.

Selvfølgelig kan personlige preferanser spille inn her, og Wix er etter min mening det nest beste alternativet for bygging av hjemmesider som ikke driver med netthandel. Du kan prøve ut Wix gratis her, og deretter sammenligne med Webnode som også har en gratis plan.

Hvordan fungerer wix.com?

Mye av årsaken til WIXs suksess og popularitet over hele verden kommer fra gratisplanen og de rimelige prisene. Gratisplanen lar brukerne skaffe seg en fullstendig funksjonell hjemmeside uten ekstra kostnader. Mange benytter seg av dette alternativet uten å utforske de andre betalte alternativer for WIX. Dette fratar dem muligheten til å integrere mer avanserte funksjoner som plattformen tilbyr.

Det er viktig å vite at du alltid må betale et mindre beløp for å koble til ditt eget domene. Gratisversjonen lar deg bare bruke et underdomene til Wix. Men dette er alltid tilfelle for enhver nettsidebygger. Et domene koster alltid penger og vil aldri bli gitt gratis. Det samme gjelder for Webnode, min favoritt innen nettsidebyggere.

I noen tilfeller kan imidlertid et underdomene være tilstrekkelig, og da kan du ha hjemmesiden din gratis hos Wix, Webnode og enkelte andre plattformer som tilbyr gratis planer.

WIX har hundrevis av maler å velge mellom, slik at du kan tilpasse hjemmesiden din i henhold til en rekke skjermer og tjenester. Du kan for eksempel ha en hjemmeside for musikkarrieren din, en bloggside, en bryllupsnettside, et utdanningskurs, en nettbutikk, en restaurant, en firmahjemmeside eller mer. Det tilbyr organiserte design som passer for et bredt spekter av hjemmesider, og dette hjelper folk til å lage attraktive hjemmesider på svært kort tid.

Det beste med malene er at du ikke trenger å velge en mal som er relevant for din kategori eller en bestemt situasjon. Alle malene på WIX er svært tilpasningsvennlige, og du kan velge en hvilken som helst mal og endre den i forhold til dine behov.

WIX har alternativer som lar brukerne starte helt fra bunnen av og tilpasse hjemmesiden i forhold til hvordan de vil at den skal se ut. Hos mange nettsidebyggere vil malene ofte se utrolig like ut. Men WIX har en samling maler som er forskjellige fra hverandre, og dette kan gi hjemmesiden din et unikt utseende, og hjelpe deg med å skille deg ut fra resten.

En annen flott funksjon ved disse malene er at de kommer med forhåndsinstallerte applikasjoner, noe som betyr at du ikke trenger å gå gjennom tilleggsarbeidet med å importere dem til hjemmesiden. Dette kan inkludere ting som restaurantmenyer, pro-gallerier og reservasjonsapper. Disse flotte funksjonene på en WIX-nettside gjør alt jevnere og enklere for brukerne, og de trenger ikke lete etter tillegg og applikasjoner.
En negativ side ved å bruke disse malene er at selv om de har en mobilvennlig versjon, er ikke designene responsive. Det betyr at de ikke automatisk tilpasser seg mindre skjermer. Så dersom du gjør endringer på hjemmesiden din, må du kanskje redigere mobilvisningen separat for å sikre at alt på telefonen ser riktig ut.

Du må også merke deg at når du velger en mal, kan du ikke bytte den, så du må tenke deg godt om før du velger mal. Så hvor mye koster Wix? Les videre for å finne ut.

Hva med noen av nøkkelfunksjonene for brukerne?

WIX har mange forskjellige funksjoner som du kan bruke. Du vil for eksempel finne bloggadministrasjon, nettbutikker og nisjefunksjoner som vil tilpasse seg det du prøver å optimalisere og markedsføre. Verktøyet hjelper deg å utstyre nettstedet ditt med disse funksjonene selv om du ikke har teknisk kodekunnskap. Dette inkluderer å sette opp de avanserte funksjonene på hjemmesiden.

Når det kommer til prisene på disse funksjonene, har plattformen ulike betalte planer. Ved å velge en betalt plan, vil du være i stand til å gjøre flere ting, som for eksempel å godta nettbetalinger via forskjellige gatewayer.

Dette nettbaserte verktøyet tilpasser seg Norden ved å inkludere Vipps og Klarna som betalingsgatewayer for hjemmesidene. Du kan dessuten bruke produkter på hjemmesidene dine, slik som på Amazon, Facebook og andre markedsplasser.
Det beste er at WIX ikke tar provisjon fra salget ditt. Den har et intuitivt verktøy for å sette opp nettbutikker med flere alternativer. Hvis du har en nettbutikk vil du kunne tilpasse alle produktsidene, og handlekurvene dine, med sømløs integrasjon. Du har også alternativer som lar deg koble til leveringspartnere slik at du kan utvide produkttilbudet ditt.

Når det gjelder apper, gir dette verktøyet deg tilgang til 300 apper som forbedrer hjemmesidens funksjonalitet. Dette inkluderer blogger, kontaktskjemaer, arrangementskalendere og mer. Omtrent 50 av disse applikasjonene lages ved hjelp av WIX, og du kan dessuten få tilgang til tredjepartsapplikasjoner. Det betyr at du kan få integrasjoner av ting som annonser i sosiale medier og Google AdSense.

WIX kommer med en SEO Wiz-funksjon. SEO er en forkortelse for søkemotoroptimalisering, som hjelper deg med å rangere nettsiden din på søkemotorer ved hjelp av relevante søkeord. Selv om SEO-evnen til WIX ikke er den beste, er den allikevel ganske så imponerende når den settes opp mot andre nettsidebyggere som testes.

Veiviseren vil be deg om å legge inn søkeordene fra hjemmesiden din, og dette vil avgjøre hvilke sider du må optimalisere for det aktuelle ordet. WIX vil deretter fortsette å generere en sjekkliste som du må følge, og vil lede deg gjennom prosessen steg for steg.

Dette vil hjelpe deg med å optimalisere hjemmesiden, og hjelpe deg med å forbedre SEO etter hvert som hjemmesiden vokser. Dessuten vil funksjonen bidra til å generere trafikk til hjemmesiden din og flytte deg opp i rangeringen hos søkemotorene.

Denne ressursen kan være uvurderlig når du jobber med lansering av merkevaren og navnet ditt. For å hjelpe til med å få flere besøkende til hjemmesiden din, tilbyr også nettstedet et bredt spekter av markedsføringsverktøy. Disse inkluderer analyser og fakturaalternativer som vil hjelpe deg med å forstå og ta beslutninger angående målgruppen din, slik at du kan generere mer trafikk til nettbutikken din.

Fordeler ved å bruke WIX

Så hva er Wix og hvorfor bruker så mange mennesker det? Vel, Wix har en dra-og-slipp-editor som gjør det enkelt å designe hjemmesider. De tar det til og med et skritt videre med sin ADI, eller kunstig designintelligens. I denne svarer du ganske enkelt på spørsmål angående hva du trenger og funksjonene siden skal ha.

Dette vil hjelpe deg med å generere en unik hjemmeside i løpet av noen få minutter, enten det er en nettbutikk, en side med restaurantmeny, en personlig hjemmeside, en bryllupsnettside eller annet. Med WIX kan du justere alt ned til en piksel, noe som gir flotte muligheter for tilpasninger.

Er WIX det beste alternativet for å bygge en nettbutikk?

For å finne ut hvordan Wix eCommerce -funksjonene måler seg mot andre alternativer, må du dykke dypere inn i netthandelsfunksjonene og sammenligne dem med andre nettbaserte plattformer på markedet. Det er viktig å merke seg at WIX først og fremst er utformet som en nettsidebygger, og nettbutikk er den eneste tilleggsfunksjonen du kan legge til ved bruk av WIX stores-appen. Den er, med andre ord, ikke først og fremst en nettsidebygger spesifikk for nettbutikker, slik Shopify er.

Av denne grunn vil de fleste norske eiere av nettbutikker heller velge Shopify for nettbutikkene sine fordi plattformen er designet for å støtte handel spesielt. Wix er en nettsidebygger som legger til netthandelsfunksjonalitet gjennom appen, og ikke gjennom hjemmesiden alene. En av de beste fordelene du får ved å bruke WIX til en nettbutikk, er at det er utrolig rimelig.

Bedrifts-VIP-pakken deres starter på rundt 49 dollar i måneden hvis du kjøper den årlig. Hvis du betaler månedlig, vil du merke at den er litt dyrere. Imidlertid er 49 dollar i måneden for en fullstendig hostbasert nettbutikk fortsatt en god avtale hvis du tar hensyn til null transaksjonsgebyrer og ingen årlige omsetningsgrenser.

Les mer om hvordan du kan lykkes med nettbutikken din her!

Videre er det heller ingen grenser for antall produkter du kan selge på denne plattformen. Totalt sett, om du tar hensyn til prisene, er det veldig imponerende. Et annet positivt aspekt ved å bruke WIX er utvalget av maler og tilpasningsalternativer. For pengene du betaler, kan du glede deg over et stort utvalg funksjoner.

Å sette opp butikken din hos WIX er svært enkelt, og du kan gjøre det uten problemer takket være guidene. Noen brukere har imidlertid hevdet at de ikke synes WIX er spesielt enkel å bruke. Hvis du er vant til å bruke forskjellige deler av programvaren, kan det hende at du ikke finner verktøyet for nettsidebygging intuitivt nok.

Folk som prøver å bygge en enkel og rask hjemmeside, kan synes at dashbordet er litt upraktisk. Når du flytter markøren rundt på WIX-hjemmesiden, og dashbordet, vil popup-vinduer dukke opp når du prøver å scrolle over noe.
Dette kan, for enkelte, være distraherende. WIX har også prøvd å skjule hvordan man utfører visse ting i dashbordet, og selv om dette ikke er tilsiktet, kan det gjøre ting utfordrende for nye brukere.

For eksempel kan det å legge til en tredjeparts betalingsgateway på WIX kreve at du går gjennom et par ekstra sider og navigerer over flere knapper. Webnode kan være et bedre alternativ for brukere siden det er mindre komplisert.

I Norge velger man gjerne Webnode foran WIX, ikke bare fordi det er enklere å bruke, men det er også det beste når det gjelder priser i den skandinaviske regionen. Imidlertid, hvis du er ute etter avanserte netthandelskvaliteter, bør du velge Shopify.

Sammendrag

  • WIX er en brukervennlig plattform for nettsidebygging som tilbyr mange funksjoner og optimaliseringsmuligheter. Det er en av verdens største nettsidebyggere. Men for Norge anbefaler jeg Webnode som det beste alternativet for å lage hjemmesider.
  • Wix er et godt alternativ. Det gir brukerne tilgang til den enkle dra og slipp-metoden når de designer en hjemmeside.
  • Når du velger en mal, tilbyr WIX et stort utvalg alternativer som støtter ulike typer nettsider, samt store muligheter for individuelle tilpasninger.
  • Til tross for netthandelsfunksjonene den tilbyr, er den ikke først og fremst laget for å støtte nettbutikker, slik Shopify er. For Norge vil du få tilgang til flere apper integrert med tjenester som er populære på det norske markedet ved å bruke Shopify til din nettbutikk. Disse appene vil gjøre det enkelt for deg å bruke tjenester som blant annet Klarna, Vipps og Bring.