Thinkific review: En överlägsen digital læringsplattform

Jacob. M
Jacob. M

Thinkific kan enkelt beskrives som en ekvivalent til Shopify, for fjernundervisning og online læring. I likhet med Shopify er Thinkific et kanadisk selskap hvis plattform har blitt en verdensomspennende suksess.

Kort fortalt er Thinkific et LMS (Learning Management System) som har lykkes med å gjøre det enkelt for brukerne å lage og selge opplæring og fjernkurs på nett. Plattformen er enkel å bruke, og gir dessuten en bedre «kundeopplevelse» enn sammenlignbare LMS på markedet.

Thinkific er klassifisert som en såkalt SaaS-tjeneste. Dette betyr at plattformen gir alt som trengs for å drive nettbasert utdanning. I tillegg til serverplass (hosting), kan brukerne dra nytte av designmaler («temaer»), betalingsløsninger, diplomer og rundt ti ulike seksjonstyper.

I tillegg har Thinkific en generøs gratistjeneste som gjør det mulig å lage digital opplæring uten at brukerne må betale en eneste krone. Hvis du derimot ønsker å bruke ditt eget domene, og å ta betalt for opplæring og kurs, er du pålagt å oppgradere til en av Thinkific sine tjenestepakker. Prismessig er kanskje ikke Thinkific det billigste systemet på markedet, men Thinkific er definitivt et av de beste alternativene innen digitale læringsplattformer som i dag finnes i Norge.

LMS for Norge

Er det slik at du ser etter en e-læringsplattform for å kunne ta betalt for tjenestene dine? Da er Thinkific det beste etter vår mening. Thinkific er i utgangspunktet en nettbutikkløsning for utdanning. Systemet er satt opp for å gjøre det enkelt å tiltrekke og konvertere besøkende til kunder. Du kan for eksempel benytte deg av markedsføringsfunksjoner som rabattkuponger, live chat og e-postverktøy for å legge forholdene til rette for å få folk i målgruppen din til å kjøpe dine utdanninger og kurs.

En annen fordel med den digitale e-læringsplattformen er at den anses som svært skalerbar. Dette betyr at brukere av plattformen kan vokse med Thinkific. Når virksomheten din utvikler seg og nye behov oppstår, har Thinkific også mer avansert funksjonell støtte som brukes av internasjonale verdensledende utdanningsbedrifter.

Les mer om Thinkific i Norge og prøv tjenesten gratis her!

Hvem vil bruke denne plattformen til e-læring?

Thinkfics digitale læringsplattform er ikke kun beregnet på det norske markedet. Tvert imot er plattformen en av de mest populære SaaS-tjenestene i verden og passer både startups og mer etablerte utdanningsbedrifter.

Systemet støtter for tiden 39 forskjellige språk. I tillegg til norsk kan du tilby studenter fra ulike land det språket de foretrekker. Du kan selvfølgelig også la kunder i ulike markeder betale for dine kurs med ulike betalingsløsninger for hvert marked.

Thinkific brukes i dag av både store og veletablerte opplæringsbedrifter og individuelle trenere og helt nye oppstartsbedrifter. En ulempe generelt ved å bruke en SaaS-tjeneste (gjelder ikke bare Thincific) er at du som bruker ikke får samme fleksibilitet som om du bruker en mer uavhengig plattform, som for eksempel WooCommerce.

Men fordelene oppveier ulempene i mange tilfeller. Når det kommer til SaaS (ende-til-ende-tjeneste) er Thinkific sin plattform på topp når det gjelder fleksibilitet innen e-læring.

Brukere får ikke bare tilgang til Thinkifics proprietære funksjoner. Det er også mulig å dra nytte av en lang rekke tredjepartsfunksjoner. Via thinkifics appmarked (Thinkific App Store) får brukerne tilgang til +80 apper som kan brukes ved behov. Disse appene er integrasjoner som gjør at brukerne kan dra nytte av andre smarte løsninger innen markedsføring, salg, sosiale medier osv.

Lag ditt eget fjernundervisningskurs

Skulle du for eksempel ha behov for å tilby dine kurs og opplæring via sosiale medier, så kan dette enkelt løses med en app.

Når det er sagt, er Thinkific det beste alternativet for e-læring for startups. Plattformen er laget etter «best practice» når det gjelder å drive nettbasert utdanning generelt. Dette betyr at startups, og nybegynnere, med stor sannsynlighet kan tilby sine studenter og kunder en moderne pedagogisk opplevelse i verdensklasse.

Men for etablerte selskaper som allerede har eksisterende prosesser og systemer satt opp, kan overgangen til Thinkific være betydelig mer komplisert. Thinkfic kan ha begrensninger når det gjelder integrasjonsmuligheter med andre systemer og plattformer. Det kan for eksempel være begrensninger som ikke gjør det mulig å koble til eksisterende ERP, regnskapssystemer osv. Men her må man gjøre individuell vurdering basert på hvert enkelt tilfelle.

Merk deg at Thinkific i dag er kompatibel med flere verdensledende tjenester via Zapier. Zapier er en slags tredjepartstjeneste som gjør det mulig å dra nytte av mer enn 4000 internasjonale tredjepartstjenester. Thinkific kan for eksempel integreres med epost-verktøy som HubSpot, Mailchimp eller ActiveCampaign, men også med fullskala nettbutikkløsninger som WooCommerce eller Shopify.

Her kan du lese mer om Thinkific-funksjoner som kan brukes for norske pedagoger.

Fordeler med Thinkific

digital læringsplattform for nettbasert utdanning

Her er de viktigste fordelene ved å bruke Thinkific.

 • Brukervennlig! Det er enkelt å skape en moderne og imponerende brukeropplevelse med Thinkific. Du vil kunne markedsføre, tilby og selge kurs som oppleves som ekstremt profesjonelle av personer i din målgruppe. Thinkific er på topp når det gjelder design og evne til å skape en god studieopplevelse. Denne digitale læringsplattformen gir også gode forutsetninger for å strukturere utdanningen på en organisert og pedagogisk måte.
 • Kan brukes gratis! Ønsker du å lage et utdannings- eller fjernkurs, men føler deg usikker på om du vil klare å selge kurset ditt? Da kan du bruke Thinkifics gratispakke. Treningen din vil gi et profesjonelt resultat og du vil også få en god følelse av Thinkifics system uten å måtte betale. (Du kan alltid oppgradere til en betalt plan hvis du trenger det senere.)
 • Skalerbar! Thinkific gir mulighet for vekst. Bedriften din kan vokse med plattformen. Du kan tilby opplæring i ulike markeder, lage grupper, kurspakker, live timer og mye mer! Det er selvsagt mer avanserte funksjoner som for eksempel rapportering som følger med den mest avanserte tjenestepakken «Premier». Som nevnt kan du også dra nytte av mer enn 4000 integrasjoner gjennom Zapier.
 • Servere av høy kvalitet. Thinkific bruker AWS som sørger for at data lastes raskt og sikkert.
 • Fantastisk støtte! Thinkfic er brukervennlig, men i noen tilfeller kan det være behov for hjelp. Thinkific gir gratis kundestøtte selv for brukere som registrerer seg for tjenesten gratis.
 • Ingen transaksjonsgebyrer. Thinkific tar ingen transaksjonsgebyrer slik de aller fleste netthandelssystemer gjør. På den annen side kan det være gebyrer for betalingsløsningen du velger å bruke på nettsiden din.
 • Mer valuta for pengene. Det er mulig å finne LMS som er både dyrere og billigere. En av Thinkifics hovedkonkurrenter er Podia. Den er også en komplett tjeneste (SaaS) innen digital opplæring, og er litt billigere i pris enn Thinkific. Men Thinkific er en mer avansert plattform som gir bedre funksjonsstøtte og mulighet for vekst enn Podia. (Blant annet mangler Podia støtte for flere språk, blant annet for norsk.)
digital plattform for utdanningsbedrifter

Sammendrag

Thinkific er et kanadisk selskap som tilbyr et av de mest moderne og brukervennlige LMS (Learning Management Systems) på markedet i dag.

 • Thinkfic for Norge passer for startups innen utdanning samt for virkelig store etablerte utdanningsbedrifter. Hvis du representerer et allerede etablert selskap og ønsker deg en mer moderne plattform for dine kurs, bør du sjekke om det er mulig å integrere eksisterende systemer med Thinkific.

Plattformen kan i dag brukes på ca. 40 forskjellige språk, deriblant norsk! Det som gjør plattformen ekstremt populær er fremfor alt at Thinkific:

 • Thinkific kan brukes gratis
 • Er enkel å bruke (selv nybegynnere kan intuitivt bygge profesjonelle kurs med Thinkific)
 • Best-Practice for å lage digitale kurs. Alt du trenger er inkludert: diplomer, kuponger, e-postverktøy, dra-og-slipp (for å bygge kurset ditt)
 • Profesjonelle resultater (design og brukeropplevelse).
 • Skalerbar. Du kan vokse på plattformen og slipper å bytte til en annen plattform.
 • Bredt utvalg av tredjepartsapper.
 • Thinkific er i dag det mest populære LMS i Norge for digital utdanning (innenfor SaaS-segmentet). Les mer om Thinkific for Norge og prøv det gratis her!